Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

På Allsång med Magnus Carlsson

Kronan på Magnus Carlssons hektiska konsertsommar blev Allsång på Skansen. amelia.se fick följa med från förberedelserna bakom scenen till sista autografen...
Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

Folk börjar strömma mot Skansen när vi närmar oss redan kl 14. Det är viktigt att få en riktigt bra plats i kväll! Det är det näst sista programmet av "Allsång på Skansen" 2010 och uppsättningen av artister tilltalar som vanligt gammal som ung. Alltifrån Jerry Williams till Idol-Tove. Och däremellan vår egen bloggare Magnus Carlsson som vi får följa i dag.

Vid Sollidens scen pågår repetitionerna för fullt och på scenen står Magnus tillsammas med Charlotte Perrelli och gör sin bröllopslåt tillägnad kronprinsessan och prinsen. "Mitt livs gemål" har gått varm i sommar och det här är på ett sätt finalen. Punkten. I repetitionssnacket med programledare Anders Lundin får vi veta att duettparet planerar fortsatt samarbete, i alla fall till på fredag då en gala ska avverkas.

Allt går bra och Magnus och Charlotte river av en allsång i form av ett äktenskapsmedley. Anders Lundin, Ola Forsmed och Sussie Eriksson hjälper till. "Kärleken är evig" blir avslutningen och publiken jublar!

Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

Magnus Carlsson och Anders Lundin hjälps åt i allsången.

"Tricket är att sticka fram micken till någon i publiken när man själv glömmer bort texten", avslöjar Magnus.

Nummer efter nummer repeteras på scenen. Inspelningsledare regisserar var alla ska stå och i vilken kamera de ska titta i. Anders Lundin presenterar artisterna på fantasifulla sätt och drar sina skämt. Ännu återstår det riktiga genrepet vid kl 17.30. Så när det väl är dags för sändning har många i publiken redan hört skämten, och sett överraskningarna tre gånger! Men alla vet vad som gäller - skratta ändå. Och se förvånade ut!

Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

Bakom scenen myllrar det av dansare, musiker och artister. Stämningen är väldigt speciell när alla är spända, nervösa och vill göra sitt bästa i direktsändning. Men Magnus är förvånansvärt lugn.

– Det är för att jag har med mig Charlotte i dag, och att den här låten sitter i ryggmärgen.

I pauserna sitter han och bloggar lite för att hans kära läsare ska få  följa med på äventyret. Sedan innan sommaren har han haft sin blogg på amelia.se och stortrivs!

– Jag har alltid tyckt om att skriva och formulera mig, hitta på knasiga uttryck, det är jättekul! Sedan är ju bloggen min dagbok, där jag kan gå tillbaka och se vad jag har gjort.

Han är ingen duvunge när det gäller Allsång. Det är faktiskt sjätte gången han är med, första gången var det som sångare i Barbados, sedan i Alcazar och sedan några inhopp med andra artister. Men av det första uppträdandet minns han ingenting.

– Jag var nog livrädd då, men jag minns snuttar av andra framträdanden jag gjort här.

Vad är så speciellt med att vara med här då?

– Folk är väldigt glada, uppladdade och de vill sjunga. Alla är här för att ha kul och det känns i stämningen. Det kvittar om det är regn eller sol, det funkar alltid.

Och fanclubben är på plats. Det finns ett gäng som Magnus känner igen som brukar följa honom. De vill ha de bästa platserna.

Ikväll är det bröllopstema på hela programmet och i webbsändningen direkt efteråt ska ett bröllop äga rum, det är Johan och Tilde som vunnit den ovanliga upplevelsen att få gifta sig i tv. Förutom "Mitt livs gemål" handlar många av sångerna om kärlek. Magnus eget bröllop var långt ifrån det upplägget.

– Det var ett surprisebröllop, vi smet i väg med våra vittnen och Mona Sahlin som vigde oss. Det var en enkel och lättsam ceremoni, inget tungt. Precis som vid mitt första allsångsuppdrag så minns jag tyvär inte så mycket för jag var så otroligt nervös, men jag minns att Mona var väldigt rolig!

Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

"Oj, oj, nu får jag väl jobb på After Dark efter den här bilden" säger Magnus som helst vill se naturlig ut i smink.

Nu är det dags för sminkning i logen och inför repetitionerna fixar Magnus det på  egen hand. Vid direktsändningen ställer maken Mats upp.

– Han är  makeup-artist och stylist, men han har inte kommit än så jag får dutta lite själv nu. Jag kör med  I.D. Minerals produkter och försöker få det att se naturligt ut. Jag  gillar inte när smink syns på killar. Men man kan lägga lite skarpare skuggor på killar, så jag jobbar med flera lager och "bygger upp" ett ansikte. Sedan blir det lite markering av ögonen eftersom jag inte har någon färg alls på ögonfransarna!

Plötsligt dyker Ola Forsmed upp och vill kramas, och när Anders Lundin ser kramkalaset, då vill han också vara med.

Nu börjar det dra ihop sig till genrep och Magnus och Charlotte kör sin låt för andra gången. När allt är klart börjar allvaret, snart är det direktsändning och allt måste vara på plats. Kläder, hår och smink. Stilig som en prins och prinsessa glider paret ut på scenen i kostym och långklänninng. Tillsammans med låtskrivaren och pianisten Monica Dominique skapar de en magisk stämning på Solliden med stråkar och stämsång!

Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

"Min är du, din är jag, självklart som ett andetag"

Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB
Foto: KARIN TORNBLOM

Lättade och glada pustar Magnus och Charlotte ut efter sändningen. Inga öppna gylfar, tappade toner eller snubbel i trappan. Med två så rutinerade artister kan få saker gå fel.

– Och även om det händer så är det inte så farligt, det är bara att skratta åt det! säger Magnus.

Foto: KARIN T÷RNBLOM/IBL BILDBYR¿ AB

En viktig del i framträdandet är att ta sig tid för fansen! Och alla som vill får sin autograf...

Snart är det dags att åka hem och sova efter en lång och händelserik dag.

Tack Magnus för att vi fick följa med!

Läs Magnus blogg här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!