Ove Sundberg: "Jag ser mig inte som chef utan som en far"

Under vinjetten "Närgånget" tafsar amelias Sofie Sarenbrant på kända och okända. Den gången har hon fått ett snack med allas vår Ove Sundberg.

Får jag chans på dig, Ove?

– Om du får chans på mig, baby? Nej, jag är redan gift, så det kan inte bli någon romance här. Men vi kan bli vänner på Facebook!

Men du kanske kan ge mig ett jobb?

– Det är tuffa tider nu, så vi anställer inga nya. Men kanske om det blir en öppning…

Vad är det bästa med att vara chef på Svensk kontorshygien AB?

– Jag ser mig inte som en chef, utan som en far. Det finns många med trasiga bakgrunder bland de anställda, och jag finns där för dem. De kan anförtro sig till mig.

Vart gör du för att motivera dem? 

– Jag sjunger för dem! Och jag muntrar upp dem och skojar till det lite. Men visst, det är både piska och morot och belöningen blir i form av en sång.

Var tar du dem på kickoff – Bögs gård utanför Väsby?

– Där har vi varit en gång. Det blev lite dyrt med hel-pension, så vi körde knytkalas, korvgrillning istället för oxfilé. Det blir nästan bättre så. Annars springer kostnaderna lätt iväg. Det regnade i och för sig den dagen, så det var lite svårt att få fyr på brasan. 

Ove Sundbergs fanclub på Facebook har 2816 gillare, vad gör dig så poppis? 

– Jag är mig själv och bjuder på mig. Jag har en gåva och det är skönt att folk inser det.

Bor ni kvar i Solsidan, eller har ni flyttat till Upplands Väsby där kontoret ligger?

– Vi bor kvar i Solsidan, jag pendlar. Så jag måste gå upp fem på morgonen: jag är uppe med tuppen! Men det är inga problem, jag har alltid vaknat med ett leende klockan fem på morgonen ända sedan jag var barn.

Har din fru Anette blivit medie­skygg, hon hälsar ju inte ens på på kontoret?

– Är du gift? Hur ofta är din man på jobbet? Man måste skilja på arbetsliv och privatliv! Det sa Sven Otto Littorin, min gamla golfpolare. 

Du kanske inte minns det, men du fikade med mig och min syrra på Wayne’s. Sedan gick du utan att betala…

– Ni sa ju att ni skulle bjuda? Jag trodde att det var underförstått. Men du, jag tar nästa! Kan du ikväll? Jag kan när som helst! Fast just det, jag har glömt plånboken idag…

Slutligen, vem tycker du är snålast i Solsidan?

– Fredde är lite snål med sina känslor. Jag upplever en viss avighet. Visst, han kanske är generös med plånboken, men det handlar om att vara socialt generös… som jag!

Sofie Sarenbrant berättar mer om sina möten med Ove Sundberg i sin blogg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!