Foto: Jasin Boland / © 2009 Columbia TriStar Marketing

Nya Karate Kid - vacker men tråkig

En ny uppfräschad version av 80-talsklassikern Karade Kid lyckas inte överglänsa originalet. Men Samuel Mesterton radar ändå upp komplimangerna...

Du minns väl det fantastiska originalet om grabben som flyttar till Kalifornien och lär sig vikten av balans i livet av klok japansk farbror och hur kul det är att spöa skiten ur sina mobbare? 

 Den här är precis som den, men utspelas i Kina och har Jackie Chan som älskvärd instruktör. Jaden Pinkett-Smith är bedårande men småtråkig i huvudrollen och visar att äpplet inte faller långt från Pinkett-Smith-trädet (mamma och pappa heter nämligen Jada och Will). 

 Den här ”remaken” innehåller bättre skådespeleri, vackrare miljöer och mycket mer avancerade fighting-scener än 80-talsversionen. Ändå blir jag mycket mer uppslukad av att se den gamla filmen för 20:e gången än den här för första gången. Där ser man.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!