Linnea Olsson släpper eget debutalbum

I flera år har musikern Linnea Olsson turnerat med Ane Brun. Nu släpper hon sitt debutalbum.

Linnea fastnade för cellon under en prova på-dag på musikskolan i Halmstad. Båda hennes föräldrar är musiker och Linnea och hennes storebror Povel, som spelar trummor för Robyn och i The Concept, har sedan barnsben omgetts av musik. 

– Vi låg i vagnen bredvid scenen som mamma och pappa spelade på. Musik har alltid varit en väldigt självklar del av mitt liv. 

Turnerar med Ane Brun

När jag pratar med Linnea är hon i Oslo. Om ett par ­timmar ska hon tillsammans med singer/songwritern Ane Brun uppträda på en tv-gala i den norska huvudstaden. Linnea och Ane har under fem år turnerat ihop i Europa och har med ­tiden kommit varandra nära. 

– Det har varit så himla kul att följa med och vi har blivit goda vänner. Jag älskar hennes musik! 

Spelade in i lägenheten

Linnea berättar att gensvaret på hennes egen musik alltid har varit väldigt bra och att människor i många olika åldrar verkar uppskatta musiken som hon själv beskriver som cello-pop. 

– Men det är inte pop som man gympar till direkt. Snarare yogar eller mediterar.

Linneas debutskiva, AH!, släpps i februari. Albumet består av elva låtar med cello och sång som Linnea spelat in själv hemma i lägenheten i Halmstad, med viss hjälp från sambon Fredrik ”Gicken” Johansson. Mats ”MP” Persson har mastrat skivan. 

– Det kändes väldigt privat att spela in skivan. Men nu är jag ­väldigt stolt och glad och det känns jättebra och spännande att släppa något eget.

AH! släpps den 15 februari. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!