Nördarna samlades på Geek Girl Meetup

Johanna Ögren på Lilla gumman.se besökte Sveriges nördigaste webb-konferens för tjejer, med tjejer. Här är massvis av länkar för dig som missade eventet Geek Girl Meetup!

http://www.flickr.com/photos/geekgirlmeetup/ / CC BY-NC 2.0

 

Vad är en Geek Girl egentligen? Jo: en Geek Girl är en tjej som brinner passionerat för ett speciellt område – det behöver egentligen inte nödvändigtvis handla om webben, men på Geek Girl Meetup som hölls i Stockholm för andra gången nu i helgen, så var det mycket fokus på just internet. Totalt 100 tjejer som tillsammans höll en användargenererad konferens med massor av roliga och inspirerande seminarier kring de mest skiftande ämnen. Spännande!

Bland annat ordnades en Geek Girl Hack Challenge där Annika Lidne vann för en fantastisk idé – en sajt där tjejers kompetens inom en rad nätrelaterade områden kan promota sina kunskaper. Nu finns det inte längre något för killarna att skylla på när de sätter samman seminarier, paneler och debatter utan att ha med tjejer. Vi finns, syns och hörs! Besök Geekgirlsunited.

Du som missade Geek Girl Meetup kan självklart både läsa och titta ikapp på webben. Flera av föreläsningarna filmadesoch sändes via filmtjänsten Bambuser och det fanns även en så kallad backchannel (en samlingsplats där deltagare på konferenser kan diskutera eventen medan de pågår) som man också kan läsa på för att se vad vi som var där har twittrat om. 

Initiativtagare till Geekgirlmeetup är Andie Nordgren och Heidi Harman, två tjejer som båda håller på med spännande egna nätrelaterade projekt. 

Och så hoppas vi att nästa års Geekgirlmeetup blir ännu större och att vi har hittat ännu fler nätintresserade tjejer till dess!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!