Foto: Foto: TV3/Johnny Wohlin

Izabella Scorupco: "Jag är den tråkigaste Hollywoodfrun"

Under vinjetten "Närgånget" tafsar amelias Sofie Sarenbrant på kända och okända. Den gången har hon fått ett snack med programledaren Izabella Scorupco. Under våren leder hon svenska Top Model.

Är du lika hård som Tyra Banks?

– Nej, absolut inte! Det skulle nog vara ganska underhållande med mig som en stenhård modellmamma, men det är så långt ifrån min personlighet. Jag har inte fokuserat på vad tidigare programledare har gjort för jag vill inte riskera att bli en parodi på någon av dem. 

Du tänker inte ”svepa in” och visa hur man plåtas i en bikini?

– Haha, usch! Jag kan tänka mig att produktionen skulle tycka att det var kul, men det är det sista jag skulle vilja.

Hur amerikansk har du blivit? Skickar du polisen på ditt hembiträde? 

– Jag är nog ganska försvenskad, helylle, lite lagom fortfarande. 

Så vi får inte se dig i nästa Svenska Hollywood­fruar?

– Nej! Jag är den tråkigaste Hollywoodfrun som finns.

Men visst har de frågat dig?

– Jo, det har de. Eftersom jag bor i Los Angeles är det svårt att undvika att få frågan.

Är det alltid lika roligt att vara så galet vacker som du?

– Vacker är det sista jag känner mig, helt ärligt. Min son sa till mig att ”mamma, du ser ju inte klok ut på morgonen när du vaknar med ditt afrohår – det är galet att folk tror att du är snygg!”.

Du har ju toppat snygglistor ­sedan 90-talet. Vilket är ditt bäst-före-datum?

– Det har gått ut för längesen, men jag passar på att utnyttja de här tillfällena så länge jag får vara med. Nu pratar jag med en underbar tidning, amelia, som jag älskar. Så jag kan väl avslöja att jag har haft lite av en 40-årskris.Vadå, är det så stor skillnad mellan 39 och 40?

– Kopiös skillnad! Från en dag till en annan bara släppte huden, jag skojar inte! Helt plötsligt bara händer det och det är skrämmande. Börjar ögonlocken hänga så att jag inte ser längre, så kommer jag absolut att göra ett ingrepp. Jag har inget emot det om det behövs.

Har du visat din dotter din filmklassiker Ingen kan älska som vi? 

– När vi var hemma förra julen gick den på tv och min mamma satt och tittade. Men Julia kunde inte se den, hon tyckte att det var så pinsamt! Hon skulle helt enkelt dö av skam.

Och den sexiga videon du gjorde med Peter Jöback – har din man fått se den?

– Nej, det har han inte, haha! Om han är nyfiken på vad hans fru gör när hon är i Sverige, så får han väl googla. Fan, vad snygg han är, Peter! Han blir bara snyggare och snyggare med åren! Det är synd och skam att vi kvinnor inte har en chans...

I Sofie Sarenbrants blogg svarar Izabella Scorupco på fler frågor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!