Moa Herngrens sommarläsning

Sommar och semester måste också innebära vila och återhämtning. Läsning är ett bra sätt! Här är tre böcker som gjort intryck på Moa Herngren, frilansjournalist, TV-producent och författare till romanen ”Jag ska bara fixa en grej i köket”.

1. ”Tordyveln flyger i skymningen” av Maria Gripe

Gjorde starkt intryck på mig när jag läste den som liten. Jag upplevde en magisk värld full av hemligheter och spänning som var på gränsen till vad jag vågade läsa. Den var lite som en deckare, och har bidragit till att jag kom att gilla spänningsromaner väldigt mycket som vuxen. Maria Gripe är nog den författare som påverkat mig mest och som fått mig som att vilja skriva böcker. 

2. ”Drömmen om ett liv” av Sun Axelsson 

Jag läste Sun Axelssons delvis självbiografiska trilogi i unga år och blev mycket berörd. Jag kunde identifiera mig i känslan av att känna sig kvävd i en borgerlig miljö, eftersom jag växte upp på Östermalm. Det fanns många sociala koder om hur man borde vara.

3. ”Blonde” av Joyce Carol Oates 

Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare och ”Blonde” är en av mina favoritromaner. Den handlar om Marilyn Monroe, från det att hon är liten och bor på barnhem till att hon gifter sig och blir hemmafru och försöker leva ”the American dream”. Hon blir så småningom Hollywood-stjärna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!