Foto: Foto: TV4

Mitt liv i tre böcker

Caroline Norrby är programledare och redaktör på TV4, aktuell med serien "Såld på hus". Här tipsar hon om tre böcker som har betydd mycket för henne.

1. ”Fördjupande studier i katastrof-fysik” av Marisha Pessel.

En fantastisk berättelse som påminner om ”Den hemliga historien”. Boken liknar inget jag tidigare läst, och är uppbyggd med bilder, kartor, fotnoter och hänvisningar på ett fantastiskt sätt, Det är svårt att inte bli lite kär i huvudrollsinnehavaren. Läs på engelska!

2. ”Extremt högt och otroligt nära” ?av Jonathan Safran Foer.

Min favoritförfattare! Allt Jonathan Safran Foer skriver tilltalar mig. Nioåriga Oscars pappa dör i 11 september-attentatet, i samband med det hittar Oscar en nyckel i pappans garderob. Det blir början på ett spännande mysterium som tar oss över hela New York, sett ur en lillgammal nioårings ögon.

3. ”Gentlemen” av Klas Östergren.

Handlingen kan vara hur spännande och intrigfull som helst men om ordföljden är fel funkar det inte för mig. En bok jag läst om och om igen är ”Gentlemen”, här smakar vartenda ord gott i munnen. Klas Östergren var bara 25 år när han skrev boken men hans debutroman är precis lika bra idag som när den gavs ut 1980.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!