Missa inte Görel Cronas film-blogg

När en vän sa till skådespelaren och regissören Görel Crona att hon borde blogga om sin första film, valde hon amelia.se som sin bloggplats. Nu kan du följa hennes film från manus till premiär i Görels blogg.

Regissören och skådespelaren Görel Crona håller just nu på med sin första film, Dolores Tystnad. Efter fyra år är det nu dags att starta inspelningen och Görel har fattat det spännande beslutet att låta besökarna på amelia.se följa med under hela den kreativa processen fram till premiären.

– Jag har aldrig bloggat förut, men när jag väl bestämde mig, så kändes amelia.se som rätt ställe att göra det på, säger hon.

Egentligen började det hela för fyra år sedan när Görel Crona under en turné gick upp på sitt hotellrum, satte sig ner och tänkte tanken ”jag ska skriva ett manus och göra en film”.

I dag har hon fått klartecken av filminstitutet, inspelningsplatsen rekad, skådespelarna redo och om ett par veckor startar inspelningen.

– Det har varit en oerhört lång process och jag har varit nära att ge upp många gånger, berättar Görel. Men tack och lov har jag haft mänskor omkring mig som trott på mig och stöttat mig.

Filmen handlar om tre kvinnor, främlingar för varandra, som ärvt ett hus tillsammans och som tillbringar några dagar i huset för att lära känna varandra och försöka ta reda varför de ärvt en kvinna ingen av dem känner.

I Görels blogg kommer vi att få vara med under hela filminspelningen, under efterbearbetningen och ända fram till premiären.

– Syftet är att bloggen dels ska ge en inblick i hur vi arbetar och dels förhöja upplevelsen för de som ser filmen, säger Görel. Jag kommer både att berätta om inspelningen och ge insikter i karaktärerna och händelserna. De som följer bloggen kommer förhoppningsvis att få en djupare upplevelse av filmen.

Men den som tror att Görel nu kommer att skriva om sitt privatliv, får sina förväntningar på skam.

– Jag kommer inte att skriva en rad om mitt liv, säger hon. Jag kommer att skriva om det kreativa arbetet med filmen och den process det innebär att göra film.

Så nu har Görels bloggläsare en unik möjlighet att följa med bakom kulisserna på en alldeles äkta filminspelning.

Följ Görel Cronas blogg här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!