Michael Jackson är död

En stor stjärna har slocknat. Michael Jackson har satt oförglömliga spår i pop- och dansvärlden. Nu sörjer fans över hela världen och i dag kommer mycket handla om den skygge popstjärnan.

Flera generationer har sin egen relation till den afroamerikanske popartisten Michael Jackson. På 70-talet bildade de fem bröderna i familjen Jackson gruppen Jackson 5, den då femårige Michael kallades ett musikaliskt underbarn. Ända sedan dess har han levt i rampljuset, men är ändå känd som en otroligt skygg person.

– Jag fick inte ihop att den här blyge lille killen var en stor berömd artist, säger Anton Glanzelius till TV4 Nyhetsmorgon.

Anton Glanzelius umgicks med stjärnan under en period på 80-talet efter inspelningen av filmen Mitt liv som hund. Michael Jackson blev förtjust i barnskådespelaren och bjöd in honom till sitt gods Neverland. Dessutom besökte de Liseberg i Göteborg tillsammans under ett turnébesök i Sverige.

– Han var som ett barn och älskade verkligen nöjesfältet, one more time, one more time, sa han hela tiden, berättar Anton Glanzelius.

Michael Jackson, 50, drabbades av hjärtstillestånd vid lunchtid på torsdagen. SOS fick larmsamtalet från Jacksons hem i Holmby Hills i Los Angeles klockan 12.21 lokal tid (21.21 svensk tid). Han dödförklarades 14.26 lokal tid. Kroppen fördes sedan i helikopter till USC Medical Center för obduktion.

Popstjärnan lämnar tre barn efter sig. Han har sonen Prince Michael, 12, och dottern Paris Katherine, 11, tillsammans med sjuksköterskan Deborah "Debbie" Rowe.

Jackson har även ytterligare en son, Prince Michael II, som kallas för "Blanket", född 2002. Vem som är modern till honom är okänt.

Jacksons album Thriller (1982) är världens mest sålda album. År 2006 utfärdade Guinness Rekordbok ett certifikat på att det har sålt i över 100 miljoner exemplar världen över.

mama.nu om familjefadern Michael Jackson

Mer om händelsen på Michael Jacksons officiella hemsida

Billie Jean - Michael Jackson introducerar the Moon Walk

Snyggt dansnummer under MTV Music Awards

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!