På Instagram har skådespelaren Mia Skäringer publicerat en text som har skapat stort engagemang och igenkänning bland hennes följare.

M

ia Skäringers senaste Instagram-post börjar med orden ”Därför blev jag feminist”. Inlägget har skapat både engagemang och igenkänning bland skådespelarens följare.

”Vilken text. Jag ryser!”

”Oh my God. Vilken sanning du levererar Mia. Tack.”

Även kändisar berörs av Mias text.
Mia Parnevik har kommenterat: ”❤️⭐️❤️⭐️❤️⭐️❤️ Love”.
Eva Dahlgren skriver ”…att det för honom kändes som oordning. Underbart. Tack ⭐️❤️”
Och Eva Röse skriver: ”Mia.🌟🌟🌟🌟😭”

Här är inlägget:

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Därför blev jag feminist. Först var jag blind. Men efter att ha skavts mot jordskorpan länge nog vidgades mitt förstånd. Det var blödande, känslomässiga, vetenskapliga, kulturella, religösa, vanemässiga, sociala, barnsliga, dödliga,våldsamma, sexuella och förminskande ekvationer som plötsligt löste sig i min uppställning. Det var när mina inre sår, som egentligen aldrig läkt, skrapades upp av de yttre strukturerna. När jag insåg vad man verkligen gjort mot mig och vad man fortfarande gör med henne, kvinnan. Att allt har en början och därför också ett möjligt slut. Och när Stridsberg säger. -De döda flickorna kan tala fast dom har jord i munnen, hör jag rösterna, de levande och dödas kanon i min kvinnosjäl. Vi är baktid och framtid, blandade, olika och samlade. Vi rör oss fortare än ljusets hastighet. Genom himmel och helvete. Det är självklarhetens förlossning. Inget någon levande varelse kan värja sig mot med argument. Inget man kan förlöjliga och analysera sönder i intellektuellt pladder. Äga eller tävla i. Det är utvecklingen på jorden. Måste ses från helikopterperspektiv. Det är värkarna. Inget man kan stoppa med hat och aggression. Hoten kommer snart inte bita. Hon föder ändå. Rädslan är så synlig, den lyser i fryspåsen ni bär era liv i. Ni förgör er själva. Blir till oigenkännlig sörja. Pinsamheter. En ölspya som långsamt torkar på gatan efter fotbollsmatchen. Heja grabbar öka trycket. Sätt nu in det stora rycket. Om detta ska vi berätta för era söner och döttrar när de frågar vart ni var. -Jo det fanns en liten mellantid. Då vissa, inte alla män, lipade och kände sig exkluderade, när hon som var människohonan plötsligt utgick från sig själv. När hon kränkte sega-gubbens luftrum och tog helt nya höjder. När hon berättade utifrån sig själv. Han var ju så van att ha henne under sig att det för honom kändes som o-ordning. Ett exkluderande. I helikopterns perspektiv handlade det endast om ovana. Det skavde i honom. Som nya skor. Han var tvungen att gå in dem. Låta akilleshälens hud tjockna. Bli till blottad sårbarhet. Bli till mod. Många mil i hennes högklackade. Sanningen var att de aldrig hade varit närmare varandra än nu. Att det var det han kände.

Ett inlägg delat av Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar)

Mia Skäringer blev nyligen historisk när hon sålde ut Globen fem kvällar i rad med sin show ”Avig Maria – no more fucks to give”. Då skrev hon:

”Faktiskt; In your Face grabbar. Det är jag, Metallica, Eminem och Kent. Alla ni som är så intresserade av försäljningssiffror. Som räknat om och förbi. Förenklat och förklarat min framgång. Reducerat mig till en ”kvinnlig komiker” som hade tur i tiden. Vi har ett nytt resultat. Jag klarade mig fint utan ryggdunk. Utan att någonsin tänka på att jag är kvinna”.LÄS MER:

* Mia Skäringer om sin kroppshets: Jag försökte till och med ligga snyggt

* Sofie Fahrman: Jag var livrädd för att avsluta relationen

* Skapa en fetare buffert – ekonomens 5 bästa tips till ett bra sparande