Meryl Streeps tal från nattens Golden Globes hyllas av en hel värld

Under nattens Golden Globes snackades det inte bara om hur alla var klädda eller vinnarnas insatser i förra årets film– och tv-serier. Den stora snackisen blev istället Meryl Streeps känga till USAs näste president Donald Trump. Satt du inte uppe och tittade under natten så får du en ny chans här.

Det var under nattens Golden Globes som skådespelerskan Meryl Streep belönades för ”en livslång gärning” i filmindustrin, något hon använde för ett politiskt budskap. I sitt tal valde hon att öppet kritisera USAs näste president Donald Trump och framförallt hans agerande under sin kampanj i höstas.

– Mitt hjärta slogs i spillror, kommenterade Meryl en händelse där Donald hånat en journalist med en funktionsvariation under sin presidentkampanj.

Meryl Streep ger Donald Trump en känga under sitt tal på Golden Globes

 Skådespelerskan kritiserade den blivande presidenten för hans imitation av en journalist med en funktionsvariation under sin presidentkampanj, och sa att det öppnar upp för andra att göra samma sak.

”Det var ett framträdande under året som förvånade mig, det slog sina klor i mitt hjärta, inte på grund av att det var fint, för det fanns ingenting fint med det” sa stjärnan och fortsatte:

”Det var när personen som aspirerade på att sitta på den mest prestigefulla positionen i vårt land valde att att imitera en journalist med en funktionsvariation, det slog mitt hjärta i spillror när jag såg det och jag kan inte få den bilden ur mitt huvud, för det var inte tagen ur en film utan verkliga livet, sa Meryl Streep under nattens gala.

”Respektlöshet föder respektlöshet, och våld föder våld. Vi är alla förlorare när de mäktiga använder sin position för att mobba andra”.

I sitt tal till publiken på Golden Globes och till alla tv-tittare världen över valde Meryl även att hylla sina kollegor i Hollywood.

– Om vi slänger ut alla utlänningar från Hollywood så har vi ingenting annat än amerikansk fotboll och kampsporter att titta på, vilket inte är några riktiga konstarter.

Se hela Meryl Streeps tal från Golden Globes här under

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!