Malin Wollin vill se döda krabbor

Malin Wollin konstaterar att hennes pappa och Joachim har många likheter. Men vad är egentligen grejen med besattheten över programmet "Dödlig fångst"?  Läs Malins nya krönika!

"Pappa och Joachim har mycket gemensamt. De älskar till exempel att vara ute. Om det fanns mat och toalett i skogen skulle de aldrig komma in. De älskar djur, djurprogram, krigsdokumentärer, och de ÄLSKAR Dödlig fångst. 

Dödlig fångst, tänker du, vad är det? Är det när man springer ifatt en buffel, hoppar på den över ryggen, tar tag i hornen, ropar PTRRRRROOOO och knäcker nacken i knävecket? Är det när man naken hoppar i en djungelflod, söker upp den fetaste krokodilen och stirrar den i blicken tills den svimmar av psykisk utmattning?


Nej och nej. 

Dödlig fångst handlar om en fiskebåt.

Vad är det de dödligt fångar? tänker du nu. 

Är det kanhända sjöodjuret? Haj? Överdimensionerad havsorm?

Nej, nej och nej. 

Dödlig fångst handlar om krabbor. Och detta är alltså det bästa pappa och Joachim vet. 

Pappa eldar i kakelugnen och till ljudet av sprakande eld och i skenet av gnistor som flyger långt ut men aldrig längre ut än kakelplattorna (hur vet elden hur långt den får kasta eldbollar? Hur kommer det sig att gnistorna aldrig hamnar utanför och gör svarta små hål i parketten?) sitter de sedan och frossar i fiskebåtar som drar upp lassvis med krabbor som rinner ut över hela durken. 

Dödlig fångst, vad är det som är dödligt? Kan man dö av krabbhugg? Finns det giftkrabbor? Eller är de så tunga att man dör om man får en i huvudet? Eller är de dödliga eftersom man svälter ihjäl om man bara äter krabba?

Män i orange galonbyxor som halkar runt på däck och får istappar i mustaschen, vajrar som drar upp stora nät och så håller det på så här, varje avsnitt ser exakt likadant ut. Varje avsnitt. Hur ska det gå? Ska de få upp några krabbor?

Ändå tycker pappa och Joachim att det är VANSINNIGT SPÄNNANDE och gud nåde den som ställer sig i vägen.

Jag skulle vilja se dessa krabbfångare ta hand om mina barn en vecka. Eller varför inte börja med en dag så får vi se hur skräckinjagande den där lilla båten ter sig. Jag skulle vilja se galonmännen få ut alla barnen till bilen, påklädda utan blodvite. Jag vill se dem komma fram i tid. Jag vill se dem få barnen att städa rummen. 

Springa i fatt A när A har slagit B i huvudet med C:s bobbybil. När du hinner i fatt A. När du tar tag i henne och ska föra henne tillbaka till brottsplatsen, vet du vad det är?

Dödlig fångst."

Dödskrabban, bäst som död med smör och färska kryddor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!