Malin Wollin vill ha svår kärlek

Vår krönikör Malin Wollin och hennes Joachim är svennebananer från svennebananhem med samma bakgrund. Inte ens en avlägsen tant i släkten blev lite sur när de blev ihop. Hon längtar efter spänning och kärlek mot alla odds... Läs nya krönikan!

" Romantik är härligt. Men romantik är ju bara romantik om det är förbjudet och jag menar att det är djupt orättvist. Tänk Titanic. Först är mamman med korsetten emot dem, sedan fästmannen med målade ögonbryn, sedan betjänten, sedan sociteten, sedan samhället, sedan isberget, sedan båten och på slutet är hela sabla havet emot dem. Men de älskar varandra ändå – han dör ju förvisso men äkta extremt emotsagd kärlek dör aldrig.

Trodde du att Titanic var det mest romantiska på 1900-talet? Fel.

På julaftons kväll hade jag gått och lagt mig, borstat tänderna i två minuter, satt upp håret i en bekväm tofs mitt på huvudet och dragit upp täcket över tuttarna och låg med en härlig roman om någons barndom när Joachim kom in i sovrummet och sa; ”Det är din favoritfilm på TV”. ”Vilken?” Ingenting kan få mig att gå upp ur min ombonade sovhåla med upptinade tår, inte en chans att jag sätter ner fötterna på det här iskalla golvet och...

”Pretty in Pink”. ”Bara en liten stund!” Jag sveper in min nakna lekamen i täcket och hasar fram genom huset bort till soffan som badar i endast ett blått sken från människans bästa vän. ”Pretty in pink”. Och är hon pretty in pink eller vad, åh så ljuvligt hennes liv framstod. Hon bodde med sin fattiga, lata och arbetslösa pappa som bara gick runt i morgonrock och rökte och tyckte synd om sig själv. Mamman hade lämnat dem för länge sedan och hon hade inte råd med en fin klänning till balen. Men hon var lyckligast i universum. Blane åtrådde henne och hennes pink kjoltyg. Och jag åtrådde Blane. Jag åtrådde Blane så att det var rent osunt.

Jag åtrådde honom mer än killen med hästen i ”Neverending story”. Jag vill inte överdriva men jag skulle kasta ut Joachim fortare än han kan säga frispark om jag hade en chans med denna dröm i vita chinos med veck på framsidan.

De hade alla emot sig, Andie och Blane. Deras vänner, föräldrar och skolor, ingen höll på dem. Men de vann. Och jag dör en smula varje gång jag ser de hårda kyssarna som gör att Andies röda hår brinner i ljuset från strålkastarna på Blanes dyra bil som kostar mer än hela Andies skabbiga hus intill the railroadtracks. Jag vill leva ett pink liv.

Joachim och jag är mer eller mindre jämgamla, är svennebananer från svennebananhem och har samma bakgrund. Inte en jävel var emot vårt förhållande. Ingen förfasade sig, ingen sa IF YOU MARRY THIS MAN YOU WILL LOOSE EVERYTHING. Istället frågar alla om vi inte ska gifta oss snart. Vad för slags morot är det? Hota mig, utpressa mig eller vänd mig ryggen så ska jag fundera på saken."

Malins rithörna:

I en pink värld kan allt hända. 

Ps. Jag älskar dig också Joachim.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!