Linda Skugge: Mina barn ska pressas till max!

Hon vaknade upp i vuxen ålder och insåg att hon inte hade några muskler och att hon inte fått utveckla sin sociala förmåga. Nu vill Linda Skugge ge sina barn det hon själv aldrig fick. Läs hennes debattartikel om barns aktiviteter!

– Barn måste no matter what ha flera aktiviteter, säger LInda Skugge i en debattartikel i Aftonbladet.

"Så här ser mina tisdagar ut. Fullständigt alldeles underbart självvalt.

Klockan 14.15–15.00: tennis.

15.30–17.00: kyrkokör.

16.00–17.15: bild.

17.30–17.50: gitarr.

Jag sitter alltså i bilen nonstop mellan 13.30 och 18. Någonstans där emellan brukar jag och yngsta, som bara är tre och inte har börjat med någon aktivitet ännu, fika på en mack. Hon sitter i bakluckan. De där färdigbredda hårda mackorna med färskost är otroligt praktiska.

Sedan tillkommer det gymnastik tre andra dagar i veckan.

När jag var liten gick jag inte i någon enda aktivitet eller sport. Det ledde till att när jag sedan väl började träna hade min tränare inte sett något liknande i hela sitt liv. Du har ju bara skelett… och hud! sa hon chockat.

Mina föräldrar hade i någon slags välmenande 70-talsanda besparat mig stressen det kan innebära att ha varje dag fulltecknad med någon aktivitet. Vilket ledde till att jag knappt hade några kompisar, noll socialt nätverk, ingen kondition, inga muskler och en känsla av att jag inte var bra på någonting."

Lindas ambition är att aktivera sina barn tillräckligt för att bygga upp deras kondition, ge dem ett rikt socialt nätverk och lära dem om livets mot- och medgångar. Och om barnet inte vill fortsätta med aktiviteten ska det pushas till max!

"Barn är barn och förstår inte sitt eget bästa, jag som mamma finns här för att guida. Barn har ingen koll, det är föräldrar som bestämmer och vet vad som är bra och ser vad ungarna har talang för. Hade jag blivit inkastad på Sollentunavallen som barn så tror jag att jag hade haft ett roligare liv plus en bra mycket starkare kropp i dag."

Vad tycker du om att aktivera barn varje dag, blir de stressade eller rustade för livet i framtiden?

Diskutera i Damrummet!

Läs debattartikeln i sin helhet på aftonbladet.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!