Laila Bagge: "Kit är kittet som binder ihop oss"

Laila Bagge Wahlgren var karriär­kvinnan som jobbade i USA och ville ­leva singelliv. Nu är hon familje­tjejen som lever tomte­bo­lycka med Niclas Wahlgren i villan på Lidingö. – Varför ska man vänta om det känns rätt? Då är det bara att köra, säger Laila.

Niclas och Laila bestämde sig redan från början av sitt förhållande för att inte skaffa fler barn utan ta hand om den ­familj de redan har – Lailas son Liam, 8, och Niclas son Tim, 22.

Men så tänkte de om. Familjen kändes som två familjer i en och tankarna på ett gemensamt barn började växa fram.

– Först var det Niclas som föreslog ”Ska vi inte ha en till” och jag sa ”Nej, aldrig i livet”. Efter det var det jag som ville och han tvekade, och slutligen möttes vi i tanken på att det verkade mysigt, säger Laila till amelia.

Nu är Kit en väldigt naturlig del av livet, och kittet som binder ihop dem. Laila har fyra syskon och Niclas har tre, det var också en anledning för dem att tänka om när det gäller ett gemensamt barn.

– Nu är de i alla fall två som kan skjuta rullstolen, säger hon.

Tre saker du inte visste om Laila

Du sminkar dig hårt i tv, gör du det till vardags också? 

– Nej, på vintern brukar jag sätta på mig lite smink innan jag går ut, för att få någon färg, men på sommaren räcker det med mascara. Och hemma är jag ofta helt osminkad. 

Var du hemligt kär i Niclas när han var med i filmen G? Eller låg du mer åt Uggla-hållet? 

– Det roliga är att jag såg ­filmen för första gången för ett halvår sedan. Jag kan inte säga att jag riktigt visste vem Niclas var innan jag såg honom i Nicke och Nilla. Däremot hade jag Uggla på plansch i flickrummet. Uggla och Kiss. Var sak har sin tid. 

Vad blir du upphetsad respektive avtänd av? 

Jag tycker att avundsjuka är avtändande liksom männi­skor med stort självhävdelse­behov, som hela tiden måste berätta om hur duktiga de är. Jag tänder på människor med självförtroende och självkänsla, som vågar ta för sig av livet. 

Läs hela intervjun med Laila Bagge

i amelia nummer 5 2012

Läs även Lailas bloggMama

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!