Kolla in Ted Gärdestad och Tommy Körberg i härliga tv-klippet från 1974

Ted Gärdestad föddes 18 februari 1956. I år skulle han alltså ha blivit 60 år! Han är värd en hyllning tycker vi och vill därför gärna dela med oss av det här fantastiska klippet där han och Tommy Körberg sjunger tillsammans.

Kika Digga Ding var ett musikprogram för barn som Tommy Körberg ledde (han var såå ung på den tiden!) och i det här avsnittet kom Ted Gärdestad på besök.

Det här klippet blir bara roligare för varje gång jag ser det. Som när Tommy Körberg får feeling och utbrister "jaaaooo!" på 3:36. Eller när han tar fram en kazoo och börjar spela... För att inte tala om hur studion ser ut? Haha!

Ted Gärdestad gav ut sitt första album när han var 15 år och hann därefter släppa ytterligare åtta album, samt delta i Melodifestivalen fyra gånger. Han tog sitt liv den 22 juni 1997. Tack för all bra musik och vila i frid <3

Om du gillar fina låtar och bra sångröster måste du också kolla indet här klippet med Helen Sjöholm (maagiskt bra!)

Vill du se mer sånt här? Gilla amelia på Facebook så missar du inget!

Missa inte det här:

Här sjunger Lena PH bland snoppar och bröst – se galna tv-klippet från 1988

"Kaj du simmar ur bild" – klippet som får Sverige att vika sig av skratt

Här återförenas skådisarna från Aladdin och sjunger "A whole new world" (tänk att det gått 23 år!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!