Katerina Janouch sommarpratar i P1!

I veckan avslöjades alla årets sommarpratare på P1. Årets Sommar inleds 20 juni av IKEA-gurun Ingvar Kamprad med ett enkelt "bonnasnack". Därefter följer bland andra Alex Schulman, Nour El-Refai, Kristina Luuk och vår egen Katerina Janouch!

"Det ska vara lätt musik med prat med mening i", sa Tage Danielsson år 1959 när det allra första sommarpratet sändes. 50 år senare sommarpratar Tage Danielssons parhäst Hasse Alfredsson, som gjorde sitt första Sommar redan 1962. Så erfaren är inte vår egen bloggare Katerina Janouch som gör sin debut i Sommar i P1 i år!

Hej Katerina! Vad ska du prata om i ditt program? 

– Det ska bli en överraskning! Jag ska prata om saker som påverkat mig i livet, om kvinnokraft, kärlek och människor som gått bort alltför tidigt. Men också missbruk och familj och barn och förlossningar, jag ska berätta om varför jag fött barn hemma. Och om mina böcker och om min butik Pom Pom Parlour.

Vilken sorts musik blir det? 

– Bland annat fransk musik eftersom det är Frankrikes nationaldag den dan jag ska prata. Men också disco från 70-talet som jag älskar. Och Tanya Stephens.

Vilken av de andra sommarpratarna vill du inte missa?

- Jag ska lyssna på Laila Bagge, Morgan Alling och Madeleine Westin samt Anders Wall. Ingvar Kamprad får man väl heller inte missa. Men alla är spännande, jag ska lyssna så mkt jag hinner, tur man kan lyssna på webben ifall man missar!

Läs mer om programmen här!

Laila Bagge sommarpratar också!

Glöm inte att…

Sommar sänds i P1 från midsommardagen 20 juni till söndag 16 augusti kl 13.00-14:30. Repris vardagar kl 22.12, helger kl 22.05.

Påminnelse via sms - bocka för de Sommarprogram du inte vill missa så sms:ar vi dig före starten. Via nätet kan man lyssna på alla program med musik fram till en månad efter att sista programmet har sänts.

Poddradio med möjlighet att ladda ner programmen med förkortad musik. Till varje program produceras ett bonusmaterial - exklusivt för podden.

SR minnen sänder varje dag under samma period en Sommarrepris kl 9.00 och kl 21.00. Programmen är sedan tillgängliga via sr.se/srminnen i 30 dagar.

• Jag Sommarpratar är namnet på den kampanj som innebär att lyssnarna i år kan stiga in i en digital studio på nätet för att göra sitt eget Sommar!

Sommarprat - ur Sveriges Radios arkiv heter det nya permanenta och digitala arkiv med hundratals gamla Sommar-program, som Sveriges Radio med stolthet lanserar 50-årsjubileet till ära! Premiär på Sommars födelsedag 29 juni.

Smakprov på Janouch sommarprat!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!