Karin Adelsköld till final i Comedy Fightclub

Vad händer när en trött småbarnsmamma lämnar familjen och radhuset och bestämmer sig för att göra karriär som komiker i Parlamentet istället? Karin Adelskölds nya blogg handlar om det. Och lite till. Till exempel om hur det känns att gå till final i Comedy Fightclub som enda tjej.

Karin Adelsköld du startar idag en ny blogg hos oss, berätta?

– För ett år sen började jag med standup. Trots att jag var en 35-årig, trött småbarnsmamma utan tidigare erfarenhet av scenen, har jag lyckas få tider på små scener och fått skriva en massa skämt. Folk tycker jag är rolig! Men efter att ha kombinerat gig med både jobb och att vara hemmamamma ville jag se om jag kan ta ett steg till.

– Jag är helt enkelt redo att lämna jobb, radhus och potatismos (som är det enda jag kan laga) och ta mig till Parlamentet och blir proffskomiker. Men är det möjligt? Den här bloggen handlar om det. Och om jag kommer lyckas, då kan alla som vill det!

Varför började du med standup?

– När mitt yngsta barn slutade med blöjor för drygt ett år sen bestämde jag och min kille att vi skulle fira detta genom att ta varsin vecka ledigt. Jag kände mig trött, ful och tråkig så jag tänkte att en kurs i stand up skulle göra susen. Jag skulle i alla fall få skratta lite åt eländet. Men det visade sig att folk tyckte jag var rolig. Så när jag kom tillbaka till Stockholm började jag uppträda på små klubbar, och sen var jag med i en rookietävling för nybörjarkomiker från hela landet och kom 2:a. I somras fick jag följa med David Batra, Johan Glans och Peter Wahlbeck på turné och nu har jag kommit upp till nivån att jag slipper tjata eller betala för att få komma och uppträda. 

Varför är ditt mål Parlamentet?

– Jag har hållt på ett år. Och bevisat för mig själv att jag kan vara rolig. Nu gäller det att bevisa det för andra också. Om man vill få jobb som komiker måste man nästan passera Parlamentet. Det är lite som en kvalitétsstämpel. Sen är det ett väldigt roligt humorprogram som det skulle vara väldigt roligt att medverka i.
Hur stor är chansen att du lyckas?

– Ingen aning. Med tanke på att dom tar in så få kvinnor och att jag är så ny så kommer det nog ta ett tag. Men shit vad jag tänker kämpa, jag tänker göra allt jag kan. Kanske går det inte alls, men då har jag i alla fall försökt.

Vad är svårast med standup?

– Svårast är att hitta på skämt mellan dagislämningar och allt annat stök. Och att orka gå upp igen efter att man haft ett misslyckat gig. 

Och roligast?

Gemenskapen! När man får folk att skratta och må bra och känna igen sig. 

Vad kommer man kunna läsa i bloggen?

– Ni kommer få följa med mig i min kamp att nå Parlamentet. Jag ska försöka sitta med i publiken och intervjua folk som varit med. Jag kommer också behöva skriva massa nya skämt, kanske ta dramalektioner och uppträda på strategiska ställen så producenterna ser mig. Jag kanske behöver ändra frisyr eller ligga med någon också. Det kan bli spännande. Och om jag lyckas då kommer jag fira det genom bjuda alla läsare på potatismos på Operakällaren!

Fotnot: Karin Adelsköld gick vidare till finalen i Comedy Fightclub i TV3 (som enda tjej). Dominik Henzel, Martin LagosMessiah Hallberg och Karin har varit säsongens bästa rookies och nu kämpar de om en plats i stora finalen. Torsdag 12/11 kl 22.00 visas den på 3:an.

 

Till Karins blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!