Johanna Toftbys bästa råd till årets singelmammor

Nu drar ännu en säsong igång av tv-serien Ensam mamma söker. Vi frågade de tidigare deltagarna Johanna Toftby och Helena Puhakka om deras bästa råd till årets mammor.

Johanna Toftby: "Jag träffade min stora kärlek tack vare programmet"

Vad var det roligaste med att medverka i Ensam mamma söker?

- Det roligaste var att faktiskt få vara med om ett fantastisktr äventyr med killarna. Mina barn pratar  fortfarande om den sommaren och hur kul vi hade det. Ett minne för  livet.

Och det värsta? 

- Det värsta... Svårt att säga, men mediauppståndelsen var läskigt i början.

Umgås du med några av de tidigare deltagarna idag?

- Nej, jag umgås inte med någon men har lite sporadisk kontakt på facebook med några.

Har du någonsin ångrat att du var med i programmet?

- Jag ångrar inte att jag var med. Det är ju faktiskt på grund av Ensam mamma söker som jag träffat min stora kärlek,  Janne. Jag är kär  upp över öronen och vi har varit ett par i ett halvår nu. Han var med två säsonger efter mig och vi pratade på Facebook. Jag har verklifgen träffat en helt underbar kille och det är ganska  komiskt att vi båda har varit med i programmet, men olika säsonger.

Vad har du för råd till årets deltagare?

- Var er själva! Men tänk en gång extra innan ni  pratar med media. Vi är amatörer och tror att man måste svara på  allt. Njut av programmet, det kommer bli ert livs häftigaste äventyr. Det är nu det börjar!

Och för för alla ensamstående mammor som inte deltar i tv. Vilket är ditt bästa tips för att hitta den rätte?

- Plötsligt står han där, gå på känslan!

LÄS MER: Missa inte Johanna Toftbys blogg!

Helena Puhakka: "Jag fick göra saker jag förmodligen aldrig får göra igen"

Vad var det roligaste med att medverka i Ensam mamma söker?

- Det roligaste var nog erfarenheten och att  man får lära känna så många nya människor. Jag har fått göra saker som  jag förmodligen aldrig får göra igen. Plus att jag fick en HEL härlig  sommar med barnen.

Och det värsta?

- Det värsta vet jag inte direkt, men det är ju kanske att "folk" tror  att de känner dig, bara för du visat dig i tv. Sedan ska de hålla på  att klanka ner på dig, mest då självklart anonymt. Men jag har verkligen  lärt mig att handskas med det nu.

Umgås du med några av de tidigare deltagarna idag?

- Nja, Petra Svensson och jag har en fin kontakt. Sedan hörs jag med  de andra mammorna via Facebook ibland. Självklart ligger även Ulrika och Madde mig nära om hjärtat, eftersom de var med i "min" säsong.

Har du någonsin ångrat att du vara med i programmet?

- Första veckan var jobbig, efter att programmet börjat att sändas. Men ångrat mig har jag aldrig gjort.

Vad har du får råd till årets deltagare?

- Att vara sig själva hela vägen!

Och för alla ensamma mammor som inte deltar i tv, vilket är ditt bästa knep för att träffa mannen i ditt liv?

- Haha, jag är nog inte den som ska svara på det. Jag har ju  fortfarande inte hittat min drömkille, så tydligen har jag inga bra  knep! 

LÄS MER: Missa inte Helenas blogg!Årets deltagare i Ensam mamma söker: 

Jennifer, 28 år. Bor med sina två barn i Vimmerby. Jennifer tycker om  att blogga och röra på sig och letar efter en hunkig kille som är snäll  och har sunda värderingar. Han får dock inte vara en kostymnisse eller  en toffel. 

Cecilia, 39 år. Bor med sina två döttrar i Svedala. Pratglada  Cecilia älskar att dansa, jobbar som lärare och söker en intellektuell  kille som är social, öppen och doftar gott. 

Jenny, 39 år. Bor med sina två söner i Uppsala. Jenny är polis till  yrket och vill fånga en sportintresserad, aktiv och ödmjuk kille som kan  följa med på hennes resor och äventyr. Soffpotatisar göre sig icke  besvär.

Källa: TV3

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!