Foto: Copyright: Susanne Kindt 2010

Jennie Hammar är ny bloggare

Frilansjournalisten Jennie Hammar är ny bloggare på amelia.se. I två år har hon och maken Filip Hammar bott i Los Angeles. Hon älskar maten, kultur och folket i USA. Men det händer att hon saknar sina svenska vänner - och semlor.

Hur länge har du bloggat?

 - Jag har nu bloggat i fyra år, ungefär. Om man nu kan  kalla det jag skrev i början för blogg. Eller bara osammanhängande  dravel.

 Vad är roligast med att blogga?

 - När man springer på en chockrosa Shih tzu, som jag gjorde idag, och  lyckas fånga den på bild. Då är det för jävla kul att ha ett forum där  man kan dela med sig!

 Hur viktig är läsarkontakten för dig?

 - Väldigt viktig. Det är kul när läsarna tycker till, diskuterar, tipsar –  och ställer frågor. Jag försöker svara på så mycket som möjligt! Om jag  inte gör det brukar mina läsare ryta till.

 Vilka bloggar läser du själv?

- Mina vänners, mest. När man inte bor i Sverige är det ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad. Och min mans, så klart!Just det. Din man, Filip Hammar, har just börjat blogga. Vad tycker du om hans blogg?

- Jag tycker bloggen är utmärkt! Häromdagen hade han bloggångest – efter bara en vecka! Get back to me när du hållit på i fyra år.

 Hur länge har du bott i LA?

 – I drygt två år nu, men var här en hel del även innan dess. Ett tag  älskade jag New York över allt annat, men nu skulle jag inte kunna tänka  mig att bo någon annanstans. Inte i USA, i alla fall.

 Vad gillar du mest med USA och/eller LA?

 –Folket, maten, kulturen, ALLT. Svenskar har ofta en väldigt negativ  bild av USA och ser uramerikanen som nån sorts plastig, högervriden Bill  O’Reilly-figur. Den villfarelsen är ganska sällan sann, i alla fall i  LA.

 Vad saknar mest hemifrån? Minst?

 – Familj och vänner, så klart. Samt semlor. Den svenska vintern, däremot, den saknar man aldrig.

Här kan du läsa Jennie Hammars blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!