I annonssamarbete med VIAPLAY

Izabella Scorupco spelar huvudrollen i Viaplays nya storsatsning Hidden – Förstfödd, som har premiär i februari. Som ex-polisen Viveca är hon envis, empatisk och stark – hennes huvuduppgift är att skydda de utstötta. – Jag har lärt mig mycket av karaktären, säger Izabella.

Ä

ntligen en svensk fantasysatsning för vuxna! I en alternativ och mystisk värld möts Izabella Scorupco och August Wittgenstein i thrillerserien Hidden – Förstfödd på Viaplay.

Det var fyra år sedan vi senast såg Izabella Scorupco i en

Hidden – Förstfödd

En fantasythriller i 8 delar

Medverkande:

Izabella Scorupco, August Wittgenstein, Anders Mossling, Simon J Berger, Josefin Ljungman med flera. Visas på: Viaplay. Premiär: Den 1 februari.

nordisk produktion (komedin Micke & Veronica) – och hon ser inte ut som hon brukar göra. För i rollen som Viveca Eldh i Viaplay-serien Hidden – Förstfödd spelar nämligen vår svenska stjärna en betydligt råare och mer mystisk ex-polis som rör sig i en dold och övernaturlig värld mitt i ett mörkt, regnigt och alternativt Stockholm, långt ifrån det glammiga Hollywood där vi är vana att se henne.

Och det var just det som Izabella föll för när hon läste manuset till fantasythrillern som har sitt ursprung i romanen Förstfödd skriven av Filip Alexanderson:

– När jag läste manuset kände jag verkligen att jag såg upp till den här karaktären – alla skulle behöva en Viveca Eldh i sitt liv. Hon är en sådan fin människa och har så mycket empati för dem som känner sig bortstötta, bortglömda och inte känner sig som någon annan i samhället. Jag har faktiskt tagit stor lärdom av henne. Helt plötsligt började jag att se människor på ett nytt sätt, säger Izabella och man riktigt ser på henne hur mycket hon brinner för sin roll i serien, som snart har nordisk premiär.

August Wittgenstein spelar mot Izabella

Och såklart finns också en hunk med i serien! Izabellas motspelare är den tysk-svenske skådisen August Wittgenstein, 37, inte helt känd för den svenska publiken (om man inte har sett The crown, där han spelar storhertigen George Donatus), men desto större i Tyskland där han medverkar i dramaserien Das Boot som kommer att visas i SVT i vår.

August Wittgenstein spelar i Viaplays Hidden – förstfödd

August Wittgenstein gör rollen som Jonas i Hidden – förstfödd

Det är med hans karaktär Jonas som Hidden – Förstfödd tar fart. I första avsnittet är Jonas med om en dramatisk olycka som ingen normalt hade överlevt. Han inser snabbt att mörka krafter är ute efter honom och tvingas ut på en flykt i den undre världen. Och självfallet korsas Jonas och Vivecas vägar, vilket leder dem närmare en rad dolda hemligheter. I serien utgör de en dynamisk duo som tv-tittaren inte vill sluta att följa.

För både August och Izabella har deras roller varit fysiskt krävande. Eftersom Izabellas karaktär kan boxas behövde hon helt enkelt lära sig det från grunden:

– Jag hade aldrig boxats tidigare och det var det mest fantastiska jag har varit med om! Jag körde tre månaders intensiv träning före inspelningen. Man känner verkligen av boxningen i hela kroppen, i muskler man inte trodde att man hade. Otroligt mäktigt, säger Izabella om hur hon fick sina nya ”fighting skills” inför rollen som Viveca.


Läs också: Izabella Scorupco om nya tv-serien: ”Rollen har förändrat mitt liv”