Inredningsgräl hos Wollin

Malin Wollin drunknar hellre i bajs än ställer en U-soffa i vardagsrummet. Men ibland måste man kompromissa... Läs nya krönikan!

Bilden ovan: Den här soffan tar vi.  Mamma får vi på köpet. 

Har du spelat inredningsdomino någon gång? Det är jätteroligt.

Det går till så här: Först behöver du en partner som du lever tillsammans med (ni har äntligen lyckats göra er av med de flesta ”möbler” som han hade med sig i boet). Ni behöver ett hus som inte är ert drömboende men asch, det funkar. 

Spelplanen kan till exempel vara vardagsrumsmattan av vit ullig rya som ni köpte 2006 och som innehåller russin från 2006, 2007, 2008, 2009 och i går.

Spelet börjar med att ni behöver en ny soffa. Den ni har köpte ni på Blocket. Den var sliten redan då. Och nu hänger metallbågarna under soffan ner på parketten. Och den styva masonitskivan som utgör soffväggen har spruckit och numera bara är ett inåtbuktande hål. Sa jag förresten att soffklädseln är av ull? Soffklädseln är av ull så att den ska fungera extraordinärt illa hos en barnfamilj. Hos kemtvätten har klädseln aldrig varit.

Vi har råd att köpa ny soffa, vi är vuxna människor med lön. Så varför ska vi sitta i en smutsig, stickig och trasig soffa? Spelet går vidare, någon slår en sexa och får ta ett frågekort.

”Ska vi inte köpa en ny soffa nu?”

”Ja.”

”Jag vill ha en Oxford.”

”Nej nej, vi ska ha en stor i vinkel med två divaner så att alla får plats.”

”En U-soffa över min döda kropp, jag drunk-nar hellre i bajs.”

Dödläge. 

Då får man slå med tärningen och ta ett chanskort. På chanskortet kan det till exempel stå: ”Du kompromissar för första gången i ditt liv och står över ett kast.”

Spelet fortsätter. 

Och så köper ni äntligen en ny soffa. En dyr med två divaner, 25 000 kronor kostade den med det billigaste tyget (eftersom någon ska bli blöjfri snart, och ska soffan stämplas ska det inte vara på 31 000-kronorstyget).

Är spelet över nu? Nej.

Nu ser soffbordet så himla fult och gammalt ut. Usch vad vi HATAR det där fula bordet med jack i och stötta hörn. För att inte tala om russinmattan. Jag kan inte leva om jag ska fortsätta titta på det där fula ull-offret på golvet som ser ut som en överkörd afghan med russin på. Och så bråkar ni vidare på spelplanen ett par varv tills vardagsrummet är klart. Så fint det blev! Och tänk att vi vann båda två. 

”Men vad fult matsalsbordet är.”

”MALIN.”

Nej, inredningsdomino har inga vinnare. Bara fula hem och kyliga gräl och tomma plånböcker. Och russin i nya mattan också.   

Malins rithörna!

  Ful, fulare, vår soffa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!