Innan datorn kraschar

Handen på hjärtat, hur ofta gör ni backup? Alltså säkerhetskopierar innehåll och filer på datorn? Jag gjorde aldrig det förr så teknikexpert jag är. Dels för att jag förvarar mycket på internet, men också för att jag inte riktigt hade hittat någon bra lösning.

Mina bilder har jag sedan länge börjat spara på nätet, av platsbrist, så det mesta som finns på datorn är olika jobbrelaterade filer. Som visserligen inte tar plats, men är ack så viktiga.

Så skulle datorn in på lagning. Var rädd att någon tekniker skulle återkomma till mig och förklara att även om det var ett av gångjärnen till bildskärmen som var trasigt, så var numera hela datorn tömd och raderad. Var helt enkelt tvungen att göra en backup. I butiken. Goda råd dyra.

Längst ner i väskan hittade jag min iPod. Den har rejält med utrymme, faktiskt mer plats än vad datorn har. Och den går ju förstås att använda som backup!

Så här gör du backup

1. Koppla ihop din iPod med datorn.

2. Dra eller kopiera alla filer du vill spara över till den, på samma sätt som när du lägger till ny musik.

3. Tanka över, spara och mata ut din iPod.

Numera är min iPod den enda backup jag använder. Enkelt, och den är nästan alltid med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!