Foto: Landmark Media / All Over Press / Landmark Media.

Historiens hetaste sexscener

Det ångar inte precis av sex om årets Oscarsaktuella filmer. Faktum är att bra sexscener har blivit sällsynta i Hollywood. Därför vill vi nu prisa några av filmhistoriens hetaste sexscener med amelias egna sex-Oscars!

Bästa sex på udda plats: ”Föräldrafritt” (1983)

Tom Cruise & Rebecca De Mornay

Glöm Toms kalsongdans. Tågscenen är minst lika bra. Om Phil Collins ”In the air tonight” får dig att tänka på nåt annat än Tom och Rebecca på väg ända till slutstationen på Chicagos ”L”-tunnelbana – då har du inte sett 80-talsklassikern. Varje tonårspojkes fantasi: snygg call girl föreslår att du ska leka exhibitionist i mörklagd tunnelbanevagn. Inte ditt vanliga förspel direkt, här blir de mer och mer upphetsade i takt med att tågvagnen töms på folk. Som en avslutande passionsakt leder Tom en sista släntrande passagerare av tåget innan han beger sig tillbaka in i vagnen; nu helt ödelagd bortsett från en uppeggad, het Rebecca. Sakta lyfter han upp hennes klänning så att de kan älska i synkronicitet med det tuffande tåget. Sexigt värre!

Mest realistiska: ”En officer och  en gentleman” (1982)

Richard Gere & Debra Winger 

Visst – alla armhävningar. Småstadsbrudarna som letar efter äkta män. Lou Gossett Jr. Men det finns en anledning varför alla gamla VHS-kopior av ”En officer och en gentleman” blir suddiga under den här scenen. Vi vill alla se den om och om igen. De lyckades uppfinna hjulet på nytt, sällan ser man en så här intim sexscen. Gulligt och ovanligt med småpratet på slutet – Debra frågar om hon ska hämta en handduk osv. Men det riktigt fina med den här scenen är hur cool och tillbakalutad den är. Titta bara på Geres ansiktsuttryck när han kommer. Bara ett proffs kan vara så där samlad under sista delen av den sexuella akten.

Mest ångande: ”Specialisten” (1994)

Foto: Landmark Media / All Over Press / Landmark Media.

Sylvester Stallone & Sharon Stone

Här ångar det – bokstavligen. Filmen är det inte en jäkel som minns. Men alla som sett ”Specialisten” har duschscenen fastetsad i minnet. Enligt vissa en av de sämsta sexscenerna i filmhistorien. Vi håller inte med. Två extremt snygga människor nakna tillsammans i en dusch; vad är problemet? Sharon Stone försvinner nästan i djupet av Stallones muskler, deras kroppar slingras samman som något slags skulptur. 

Scenen för dig som inte kan se dig mätt på Sylvesters stjärt. Stone var den här tidens hetaste kvinnliga stjärna och Sly var i sitt mest vältränade esse.

Mest blaserade:  Jackie Brown (1997)

Bridget Fonda & Robert De Niro

Inget pompa och ståt här. Med ett snabbt ”Vill du knulla?” gör de det stående, med samma engagemang som när man kliar sig i skrevet. Scenens inledning har ersatts av en ruta där det står ”3 minuter 

senare…”. Tydligen fanns inget intressant att rapportera. Vi lämnas med avslutningen – De Niro tar Fonda bakifrån, bägge med kläderna på, helt likgiltiga inför varandra. ”Tja, det var roligt.”, konstaterar Fonda 

efteråt. ”Ja, den satt fint.”, svarar De Niro förstrött. Roligt och uppfriskande.

Roligaste: ”En fisk som heter Wanda” (1988)

Tröstpris!

Kevin Kline luktar på stövlar och pratar italiensk smörja. Hans orgasmmin är obetalbar.

Se många fler klassiska sexscener listas i senaste numret av amelia (nr 6)!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!