Härliga helg

Det är helg igen och dags att vila. Medan vi gör det kan vi också på att förkovra oss lite i härlig kultur. Här är tre tips vi på amelia rekommenderar varmt.

Film: What’s your number?

Foto: Claire Folger / Copyright © 2010 Twentieth Centur

Halleluja Hollywood! 2011 är de coola, ickepräktiga och hysteriskt roliga kvinnsens år; ”Bridesmaids” var bara början. Anna Faris spelar härligt udda tjej som söker upp sina ex och får hjälp av en hunkig granne (Chris Evans) – i ett försök att undvika att ligga med fler än 20 snubbar i sitt liv. Upplägget kan verka formulärartat, men vem ser romkoms och hoppas på överraskningsslut? Vi har för första gången det här århundradet en komedi med en kvinnlig huvudroll som ramlar överallt, pratar med roliga dialekter och delar ut dräpande repliker, upplagda av hennes manliga biroller.

Utställning: Frida Kahlo, stor efter döden

Göteborgs konstmuseum slår på stora trumman med en utställning av Frida Kahlos verk. Självporträtt ställs ut tillsammans med hennes makes oljemålningar. För första gången visas det kända konstnärsparets målningar i Sverige. Utställningen visar ett trettiotal betydande verk från både Frida Kahlo (1907–1954) och maken Diego Rivera. Tavlorna är inlånade från filmproducentparet Jacques och Natasha Gelmans samling som är en av världens största privata samlingar av mexikansk 1900---talskonst. Även tecknin-gar, litografier, kollage och fotografier samt en film av den japanske konstnären Yasumasa Morimura ställs ut.

Göteborgs konstmuseum, 23 oktober–22 januari.

Skiva: Melissa Horn ”Innan jag kände dig”

Melissa Horn säger i en av sina få intervjuer att det är texterna som är hennes kärna och det är nog förklaringen till hennes omåttliga popularitet. Nya plattan låter som förväntat; entoniga melodier kring enkla fraser, snygga akustiska arrange-mang, inga stora åthävor och en molande sorgsen känslosamhet som grundton. Högkvalitativ vispop

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!