Här lär Alexanders Skarsgård tv-profilen att äta Kalles kaviar – reaktionen är obetalbar

Vad är mer svenskt än Kalles kaviar? När den svenske superstjärnan och skådespelaren Alexander Skarsgård besökte ”The Late Show” med Stephen Colbert passade han på att introducera den svenska delikatessen – och reaktionen lär inte vänta på sig...

Svenska traditioner och matkultur kan upplevas lite udda i andra delar av världen. Vi äter allt från köttbullar till surströmming och knäckebröd. Men något som sticker ut från mängden och får folk att rynka extra på näsan (förutom surströmmingen då...) är Kalles kaviar.

Vi själva äter det gärna brett på en knäckemacka eller på ett kokt ägg som skivats på mackan.Men när någon som inte är ifrån Sverige får både lukta, känna och smaka är det sällan populärt – och kan upplevas väldigt speciellt.

Alexander Skarsgård bjuder Stephen Colbert på Kalles kaviar

Så när en av våra absoluta exporter från Sverige, Alexander Skarsgård, besökte talkshowen”The Late Show med Stephen Colbert” passade de på att prata om vårt avlånga land och allt som hör till. Förutom att de snackade om svensk monarki och vad Alexander egentligen tycker om det svenska kungahuset (blink, blink...) så hann de även testa typisk svensk frukostmat.

Tidningen New York Times sa att Kalles kaviar utmanade de universella kräkreflexerna ordentligt – men trots det ville talkshow-värden Stephen Colbert testa den svenska delikatessen. Han och Alexander Skarsgård dukade han fram några kex med ägg på, spritsade på ordentligt med kaviar och tog sig varsin tugga. 

Alexander hade som man förstod absolut inga problem, men Stephen däremot fick en riktigt utmaning.

Nyfiken på hur det gick? Titta på klipper här nedan.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 24000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

David Beckhams roliga kalsongreklam (vi skrattar så vi gråter!)

Här gör skådespelerskan Melissa McCarthy succé hos Jimmy Fallon – mimar till Pocahontas

Här gör 12-årigen succé med ”Defying Gravity” – golvar Simon Cowell

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!