Här hyllar Erik och Benjamin artisten Prince – sjunger ”Nothing Compares 2 U”

Erik Johansson och Benjamin Johansson från Göteborg är en artistduo som går under namnet Paper Dolls. Killarna har sjungit in ett flertalet covers på sin Youtube-kanal och i samband med Princes bortgång valde de att hylla honom med att spela in ”Nothing Compares 2 U” som är skriven av den avlidne musikikonen. Lyssna – det är så bra!

amelia har tidigare skrivit om Erik Johansson och Benjamin Johansson när de gjorde en cover på Adeles superhit ”Hello”, nu har duon valt att lyfta en annan stor hit, nämligen Princes ”Nothing Compares 2 U”, som blev stor med Sinéad O'Connor men är skriven av Prince. För amelia berättar Erik att de har fått massor av inspiration från musikikonen.

–Prince var inte bara en otrolig låtskrivare och artist, han var även fenomenal på gitarr. Vi är båda gitarrister och har fått mycket inspiration från honom på många sätt.

En cover på Princes låt”Nothing Compares 2 U”

Anledningen att de valde att hylla Prince och låten”Nothing Compares 2 U” var att de älskar den låten.

– Prince var en stor inspiration för musikvärlden, inte bara för hans otroliga musik och musikalitet, men även tack vare det faktum att han helt enkelt var sig själv. Vi valde ”Nothing Compares 2 U”, för det är en låt vi båda verkligen älskar och som dessutom passade bra som en hyllning.

Foto: Privat

Erik berättar att han och Benjamin lärde känna varandra för ungefär fyra år sedan när de började på samma folkhögskola och började spela tillsammans kort därefter. Men att de som duon Paper Dolls har sjungit tillsammans i cirka två års tid. Efter att de laddade upp covern på”Nothing Compares 2 U” har de fått ett fantastiskt gensvar.

– Det är väldigt roligt. Folk skriver så fina ord så det kan vara svårt att ta in ibland. Man blir helt varm i kroppen!

Här kan ni lyssna på Paper Dolls version av”Nothing Compares 2 U” skriven av Prince

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 23 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Bruce Springsteens hyllning till Prince – gör succé med "Purple Rain"

James Corden gör succé IGEN – med världens roligaste intervju

Hennes make dog för två år sedan – men hon får fortfarande blommor när hon fyller år

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!