Foto: All Over Press Sweden

Hannah Graaf provar lyckan som stå upp-komiker

Under vinjetten "Närgånget" tafsar amelias Sofie Sarenbrant på kända och okända. Den här gången har hon fått ett snack med bloggaren Hannah Graaf, som vi i höst kan se i Kanal 5:s nya serie Mitt liv är ett skämt där 16 kändisar tävlar mot varandra i stand up.

Hur läskigt är stand up?

– När jag tackade ja hade jag fruktansvärd ångest. Nu när jag hänger med tv-teamet och har kul, så har jag förträngt lite. Men jag tror att det blir jobbigt! Eftersom jag är gravid kan jag inte heller ta ett glas vin innan. Men vad kan hända? Det är bara några minuter i mitt liv som jag får plågas. 

Vem är din komiker­förebild?

– Oj, vad svårt! Jag har ingen direkt förebild, men Karin Adelsköld är härlig!

Du ska stå på scenen en vecka före beräknad förlossning. Vad är värst – om du föder eller att ingen skrattar?

– Att ingen skrattar är nog värst, men det är hugget som stucket. Föda har jag gjort förut, så det kan jag. Men tänk om stressen sätter igång förlossningen, hjälp! Skratt kan jag ju alltid tvinga dem att klippa in i efterhand.

Vad skulle du aldrig skoja om – att du kom näst sist med Naughty boy i Mello 2006?

– Jag kommer ju näst sist i allt jag gör, även i Let´s dance. Det är inte kul, utan sanning! Jag driver gärna med mig själv, men jag skonar mina barn. Lite fräck och ful i munnen kan du räkna med att jag kommer att vara.

Edward Blom kan bli en tuff motståndare – vem fruktar du?

– Han kan bli riktigt bra. Vi är ju två stycken som tävlar mot varandra så det ska bli spännande att se vem jag får som motståndare.

Allt annat än näst sist är en skräll?

– Precis, haha!

Vad gör du om du får duellera mot Bingo Rimér och båda skämtar om tuttbilden som han tog på dig och din syrra?

– Då får jag se till att vara roligast!

Bjussar du på nakenanekdoter?

– Ja, det gör jag. Risken är bara att folk tycker ämnet känns lika uttjatat som jag gör.Är du roligare än din syster, eftersom hon inte är med?

– Jag tycker att hon är roligare och mer spontan än jag – det är hon som syns och hörs när hon kommer in i ett rum, inte jag. Därför blir det nog lite otippat att jag står i centrum.

Hur jobbigt är det att alltid blandas ihop med sin syster?

– Det var vår grej när vi var yngre att sminka oss och posa likadant så det är helt självförvållat! Alla tror ju alltid att jag och Magdalena är samma person. Det är tacksamt att skämta om. De som känner oss privat vet att vi är helt olika. Men vi kan alltid skylla på varandra om den andra gör bort sig …

Om du vinner, får vi se dig på Norra Brunn i höst?

– Med tanke på att det har varit ett stående skämt här hemma att jag skulle passa som stå-upp-komiker på just Norra Brunn, så är det väl dags att det blir annat än ett skämt.

LÄS MER: Hannah Graaf bloggar själv från inspelningen

LÄS MER: Sofie Sarenbrant bloggar om sitt liv som författare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!