Hanna Hedlund börjar blogga!

amelia.se presenterar stolt höstens nya bloggare - Hanna Hedlund. En mångsidig artist som passar lika bra som spexig programledare som seriös aktris på GöteborgsOperan.

– Ni ska få följa med mig bakom kulisserna i min bransch, jag vill bjuda på både framgångar och misslyckanden. Men mest vill jag peppa andra att nå sina drömmar. Och så hoppas jag på att mina läsare ska dela med sig av sina erfarenheter.

Hanna Hedlund är själv peppad att få börja blogga på amelia.se. Hon har smygbloggat en gång tidigare på en matsajt. Men det här är första egna riktiga bloggen.

– Yes! kände jag när jag fick frågan, jag gillar verkligen amelia och köper tidningen själv.

– Jag är inte så flitig på att läsa andras bloggar. Men en förebild är Mia Skäringer, hon berör verkligen. (bloggar nu på yourlife.nu red.anm.)

Just nu ser hon fram emot en andra turnéomgång av sin show ”Är man en milf nu..eller?” som bygger på skivan ”Det är jag som är mamman”. Albumet släpptes i våras och är en samling förtjusande låtar med personliga texter om att vara mamma, sambo, om syskonrelationer, avundsjuka och känslan av att hitta rätt i livet. Allt med ett mjukt och jazzigt sound.

– Det är inte alla som får ihop mig som artist. Först schlager, pop och körsång - och nu jazz. Men varken jag eller Martin bryr oss så mycket om vad folk ska tycka eller tänka, man gör det som känns kul! Vi är inte så rädda om vår image.

Hanna har två barn tillsammans med sambon Martin Stenmarck, och försöker få tillvaron att rulla på, trots sambons medverkan i Ladies Night som just nu repeteras för fullt.    
Hur är det egentligen att ha sin kille däruppe, inför tusentals kvinnor som skriker och kastar upp trosor på scen?

– Jag ser väldigt professionellt på det. Det är ju en roll han spelar, killarna är där för att underhålla. Jag har inga som helst problem med det. Det är ju likadant för alla som gör sexscener i filmer till exempel, det är ett jobb.

Hanna spelade själv en roll i våras. På självaste GöteborgsOperan. En stark tvåmansföreställning om en relation på upphällningen. Dialog blandat med sång.

– Jag hade en väldigt krävande roll där vi hade en världskänd sångcoach influgen från London för att hjälpa oss. Det var en sådan seger att få spela där. Jag kom aldrig in på scenskolan när jag var yngre, och så får jag ändå jobba på Operan!

GöteborgsOperan, Melodifestivalen, Körslaget (som hon faktiskt vann med Team Hanna!) och lekprogrammet Singing Bee. Mångsidigheten ser hon som en styrka och hon ser fram emot att inta fler områden i branschen, film är en av dem.

– Jag var likadan som liten, jag körde fotboll, kör och trombon samtidigt och umgicks i flera olika gäng. Livet är för kort för att välja bort saker och tänka på vad andra ska tycka och tänka.

Hanna Hedlunds blogg!

Hanna med sin syster Lina Hedlund, sångerska i gruppen Alcazar. De deltog tillsammans i Melodifestivalen 2002 med låter "Big time party".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!