Foto: Digital Vision / Getty Images / (c) 100300.000000

Gå på festival i sommar!

Sommaren är för många förknippad med sol, bad och vila, men också festivaler! Klampa omkring i lera på slaskigt tältområde eller välj en lugnare variant där hela familjen kan följa med. Redan nu säljer festivalbiljetterna som smör så passa på att boka din biljett snart!

Peace and Love 

Peace and Love som går av stapeln precis efter Midsommarafton är en festival som har plockat lite inspiration från musikfestivalens urmoder Woodstock. Arrangörerna vill ge besökaren en härlig musikupplevelse samtidig som de vill sprida positiva värden.

– Med tanke på Borlänges bråkiga förflutna på 90-talet  ville vi med Peace and Love förändra människors, kanske då, negativa syn på Borlänge. Vi skulle lika gärna kunna heta "Borlängefestivalen" men Peace and love säger mycket om de värden vi fortfarande eftersträvar i dag, säger Peace & Loves presschef Ronny Mattsson.

Ronny tycker att det är roligt att det är en stor spridning av människor på festivalen och att de alla verkar ha en sak gemensamt:

– Den typiska Peace & Love- besökaren är en social och glad person som är intresserad av att träffa andra musikintresserade. Både yngre och äldre söker sig hit. Publiken sträcker sig från tidig 20 års ålder till sen medelålder, säger han.

Någonting som är ganska unikt för Peace & Love är deras olika seminarium som varje år följer ett tema. Detta år är det Mod, hopp och Kärlek där bland annat Sveriges tidigare utrikesminister Jan Eliassson kommer att delta.

Ronny Mattsson har märkt en uppgång i biljettförsälningen jämfört med tidigare år så passa på att boka din Peace and Love biljett snart!

Peace and Love 28 juni-2 juli 

Några artister som kommer till festivalen: Bob Dylan, Kings of Leon, The Strokes, M.I.A, Volbeat, Håkan Hellström, Oskar Linnros, Lykke Li

Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival har flyttat från Skeppsholmen till pittoreska Skansen. Här finns en utsikt som får vilken människa som helst att tappa sin brunbrända haka i marken. Cedwin Sandanam arbetar som marknadsansvarig på festivalen och han är supernöjd med den nya platsen.

– En av anledningarna till flytten är att vi vill lägga mer krut på innehåll och upplevelse. När vi låg på Skeppsholmen fick vi fixa allt från bajamajor till staket och ljudanläggning. På Skansen finns allt det här redan och de har också en lång erfarenhet av jazzevenemang, säger han.

Stockholm Jazz är en lugn festival dit man kan ta med sig hela familjen.

– De flesta besökarna är från 25 år och uppåt. Vi har också infört ett familjeområde där det spelas lite lägre musik och där barnen kan bygga sina egna instrument. Vi börjar tidigt och slutar senare på kvällen. Då kan en av föräldrarna gå hem med barnen och den andra stanna kvar och njuta av musiken, säger Cedwin.

Cedwin tror att biljettrycket kommer vara stort i år och han tror att en av anledningarna kan vara att Stockolm Jazz Festival sänkt sitt tredagars-kort från 1300 kronor till 840 kronor. Så till alla amelialäsare: Skynda er att boka!

Stockholm Jazz Festival 17-19 juni

Några artister som kommer till festivalen: Angie Stone, Cassandra Wilson, David Sanborn, Andreya Triana, LaGaylia, Goran Kajfes

Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival är festivalen för dig som har ett brinnande intresse för rockmusik och som gärna umgås med andra likasinnade. Det spelar heller ingen roll om du är ung eller gammal.

– Våra besökare är i alla möjliga åldrar. Från barn till ungdom till gammal, säger festivalens presschef Martin Forsman.

Musikfrälsta från hela landet vallfärdar till festivalen och den vana Sweden Rock-besökaren kommer även att märka lite förändringar i år.

– Det kommer att ske en del förändringar men det är ingenting som jag kan avslöja nu, säger han.

Trycket på biljetter är stor och försäljningen har aldrig gått bättre. Fyradagars-passet är slutsålt men tredagars finns fortfarande kvar. Vad uppgången beror på kan Martin Forsman bara spekulera i.

– Folk är väl nöjda med det vi gör.

Sweden Rock Festival 8-11 juni

Några artister som kommer till festivalen är: Ozzy Osbourne, Judas Priest, Whitesnake, Rob Zombie, The Cult, Thin Lizzy

Arvikafestivalen

Arvikafestivalen startade 1992. Festivalen har under alla år haft en tydlig kärlek till synthmusik och när Einstürzende Neubauten entrade scenen 1993 fick Arvikafestivalen ett rejält uppsving och blev ofta nämnd i media. I år gästas inte festivalen av lika många syntband, men föregångaren till modern elektronisk musik Richard David James känd som The Aphex Twin kommer att förgylla den värmländska bygden med ljuva elektroniska toner. 

Arvikafestivalen 14-16 juli

Några artister som kommer till festivalen: Aphex Twin, Röyksopp, Front, The Sounds, Digitalism, Slagsmålsklubben, Hocico. 

Way out West

När sommaren är i sitt slutskede och blommorna ligger i sorgliga torkade högar i rabatterna är det dags för Way out West i Göteborg! Festivalen som har funnits i snart fyra år har bara blivit populärare med åren. Internationella artister har bokats sedan starten så som Regina Spektor, Primal Scream och Erykah Badu och i år är inget undantag. Göteborg får fint besök av bland andra  Kanye West, Pulp och Fleet Foxes. Så torka bort sanden mellan tårna och byt ut ananasdrinken mot en ljummen öl i plastglas så ses vi där!

Way out West 11-13 aug

Några artister som kommer till festivalen: Kanye West, Thåström, Robyn, James Blake, Explosions in the sky

Andra festivaler i sommar:

Roskildefestivalen 30 juni-3 juli

Storsjöyran 28-30 juli

Arvikafestivalen 14-16 juli

Where the action is 28 juni

Stadsfesten i Skellefteå 29 juni- 3 juli

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!