Fredagsmys och träningschock med Ann Söderlund

Vi behöver alla saker att grotta ner oss i. Det kan egentligen vara vad som helst som kräver fokus. Ann har fastnat för träning och nyttig mat. Kanske borde vi alla testa det, för det verkar bara ha positiva effekter.

-Hej älskling! 

Jag svarar flåsande i telefonen och låter helt säkert som en kedjerökande lastbilschaufför som aldrig drar ner vindrutan. 

-Är du ute och springer? Jag är precis klar på gymmet så vi kanske kan ta en kaffe på hörnet?

"Visst!" pustar jag och försöker mig på någon sorts slutspurt på joggingrundan.

"Gud, kom till poängen!" är det säkert fler av er som tänker nu. "Vi har annat för oss en fredag än att höra hur det låter när ni snackar i telefon med varandra"! Ett faktum som jag har full förståelse för. 

Det är bara det att jag är i chock. Nyträningschock. 

Och är man i chock så är det bra att dela med sig, har jag läst.

Tror inte att vår nya yogainställning till livet handlar om någon livskris som i Martin Stenmarcks fall, "Jag åkte till Nepal för att finna mig själv." 

Tror inte att det finns någon hemlig romans bakom hörnet som vi ska imponera på med våra nya tajta stjärtar (inte för mig i alla fall).

Tror faktiskt att det är så enkelt att vi efter några år i småbarnsdjungelns chipssmuliga soffor vill vara snygga och härliga för varandra igen. 

Och vet ni vad? Det funkar skitbra! Snuskfrekvensen har ökat med kanske 300 procent sen vi båda började träna och goffa morötter. Vet ni vad? Det funkar skitbra!

Komplimangerna viner i luften, "Vad snygg du är i dina nya träningsbrallor!" Vi är snälla mot varandra.

Det är ingen Dolph Lundgren-hets á la benspark med galen blick i vardagsrummet. 

Vi har ingen stenålders-diet på menyn eller rödvinsbulla utfärdad på helgerna. 

Allt handlar egentligen om att ha något nytt och fräscht att nörda kring. Den här gången blev det träning och nyttig mat. På fredag ska vi till en dietist och lära oss allt om bra och energiboostad mat. Vi laddar ner playlistor och tar med barnen på långa cykelturer. Ligger i sängen på kvällarna utan att vara helt slut. Pratar om böckerna vi läser, har planeringskvällar, planerar roliga grejer.

Fast tänk om vi blir ett sånt där hälsofreakspar som planerar semestrar efter joggingslingor och triathlon-event? Tänk om barnen kommer växa upp på spaghettipumpa och jordnötsbars och aldrig få...-Hej, jag beställde en latte till dig

(Det är min enda last just nu, hehe. Sa jag förresten att jag har gått ner fem kilo?) Plötsligt har jag joggat fram till kaffestället och där sitter min man med dopaminleende, nytvättat hår och utan ölmage.

Tittar inte dom där tjejerna vid bordet bredvid med väldigt hungriga blickar på honom? Det kanske inte var en så bra idé det här? Äsch, gud vad jag är töntig. Att utmana sig själv och må bra är ju faktiskt det vi alla borde göra. Trodde bara aldrig att det skulle hända oss.

Fasen vad det är skönt att bli överraskad då och då. 

Även om man har hängt ihop sen tiden då banan-dieten var på tapeten.

Nyjoggad i passande tomatfärg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!