Äntligen! Här är trailern till "Hundraettåringen" (den verkar helt galen!)

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" hade premiär på Sveriges biografer 2013. Filmens uppföljare, "Hundraettåringen som smet från notan och försvann", går upp på vita duken i jul – men redan nu har en första teaser från filmen släppts. Kolla in den här nedanför!

I första filmen, som bygger på Jonas Jonassons debutroman med samma namn, fick vi följa Allan Karlsson som skulle fylla 100 år men som lagom till kalaset på ålderdomshemmet rymde genom ett fönster. Efter en lång rad äventyr slutade filmen med att huvudpersonerna kunde vila ut på Bali. Uppföljaren tar vid precis där den nu 101-årige Allan och hans vänner har hunnit bli rastlösa efter ett års lyxliv på den indonesiska ön:

"När Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA."

"Hundraettåringen som smet från notan och försvann" har premiär i jul

Jonas Jonasson hade inte skrivit någon uppföljare till succéboken, utan filmens handling bygger på en idé av författaren, Hans Ingemarsson, Felix Herngren och Måns Herngren. Inspelningen började den 23 maj i år. Bröderna Herngren står för regin och filmen har premiär 26 december.

Den första filmen sågs på bio av inte mindre än 1,5 miljoner (!) svenskar. Filmen nominerades i tre kategorier på Guldbaggegalan 2014 (Bästa manliga huvudroll, Bästa mask och smink och Bästa musik). Den nominerades också och vann Biopublikens pris.

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" var Jonas Jonassons debutroman och kom ut 2009. Både 2010 och 2011 var boken Sveriges mest sålda roman.

Här är de första bilderna från kommande filmen:

Ser du fram emot filmen? :)

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kommer också att vilja se:

Galet var ordet! Trailern till "Morran & Tobias" är äntligen här

Alexander Skarsgård om Tarzan-filmen: "Pappa var antagligen gladare än jag över rollen"

Bruce Springsteen dansar med 91-årigt fan på scenen – här är klippet alla snackar om

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!