Filip & Fredrik är kärleksmäklare

Ikväll börjar nya serien "Lite sällskap" med eviga duon Filip & Fredrik. Som vi har längtat! Läs om Fredriks ensamma stunder och varför han gillar Grums så mycket.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson agerar äktenskapsmäklare. I nya programmet "Lite sällskap" i Kanal 5 hjälper duon fyra ensamma människor i värmländska Grums att finna kärleken, eller åtminstone lite sällskap. Vi ringde upp Fredrik inför premiären:

Vilket är det största misstaget man kan göra när man träffar en ny människa?

 – Ett klassiskt misstag är att man inte riktigt minns hur den där personen man tog numret av på fyllan såg ut. Så när man ska mötas går man fram till fel person medan dejten står bredvid och ser på. Man ska akta sig för att dricka för mycket innan dejten också.

Men det är okej att dricka mycket under dejten?

 – Ja det tycker jag, om båda gör det. En gång tog jag med 4 flaskor vin när jag skulle på bio med en tjej. Jag tror att vi såg The Game. Vi drack två flaskor var under filmen, men det funkade bra. Vi dejtade några månader till efter det.

Vilken är den sämsta raggningsrepliken du hört?

 – Inte fan har man hört några. Det där är bara sådant man pratar om men det är väl ingen som använder sig av raggningsrepliker på riktigt.

Vilket är ditt livs ensammaste ögonblick?

 – När jag var runt 26 år så kände jag mig väldigt ensam och ville inte gå hem till min tomma lägenhet efter en misslyckad kväll. Så klockan 5 om mornarna satt jag ofta på en parkbänk med en liter röd mjölk och ett paket  Digestivekex  och kände mig som en statist i en Håkan Hellström video. Du vet den här frasen ”Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt.” Precis så var det. Jag satt där och hoppades på att det skulle komma förbi en mjölk- och  Digestive-sugen tjej, men det kom bara par som gick hand i hand och någon alkis. Jag lovar att i de stunderna så hade jag tagit Krösa Maja ifrån Emil i Lönneberga om hon kommit förbi. Och att vakna sådär smulig och mjölkig i käften, det är inte kul.
Vad har Grums som inte New York har?

Grumsborna. Jag är oerhört svag för Värmland. Det är underbart att komma in på Systemet och så vet de vad man vill ha. Och så har de puben Cheers, där jag fick mig några sköna öl-fyllor. Den ägs av en man som heter Fey och det var ljuvligt att höra hans kinesisk-svenska med inslag av värmländska. Det finns mer i Grums än man kan tro. Grums är lite som en smältdegel precis som New York, där finns till exempel Tapio, som är finne och bastuexpert. Han var alkoholist tills han var 21 år, sedan flydde han Finland för Grums och startade ett nytt liv som nykterist och bastuexpert.

Fotnot: Programmet sänds måndagar kl 22 i Kanal 5.

Läs fler svar från Fredrik Wikingsson i amelia nr 21!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!