Facebook vs. Twitter ? vad väljer du?

Sociala mediet Twitter är på frammarsch. Men vilka fördelar finns egentligen jämfört med Facebook? Hör hur diskussionen går på amelias redaktion och tyck till själv i Damrummet!

300 miljoner människor går in på Facebook varje månad. Omkring 5 miljoner hänger på Twitter, men antalet ökar fort. Twitter kan närmast jämföras med statusraden på Facebook, fast utan själva Facebook. På sist nämnda nätverk är det främst vänkretsen som kan följa vad man företar sig. På Twitter kan man följa vem som helst. Man kanske inte vill vara vän med Britney Spears eller radioprataren Adam Alsing, men man vill läsa vad de skriver.

Men vilket är egentligen bäst? Eller ska man hålla på med både och?

amelias redaktion råder delade meningar om vilket socialt medie som funkar bäst, Sofie Sarenbrant försöker värva över vår twittrande bloggare Fred Forsell till Facebook.

 Sofie: På facebook diskuterar man med personer man känner. På Twitter skriker man bara rakt ut utan att ha en aning om någon lyssnar.

Fred: Jag är en tjurig ålänning som inte vill veta vad Olle i min lågstadieklass tycker om mina äppelmuffins.

 Sofie: Men vill du inte ha några vänner, som småbarnsförälder är det ju ett perfekt sätt att hinna med lite socialt liv också.

 Fred: Umgås? Vadå, på Farmvilles skördefest där man skålar i digitala drinkar?

Så, vad tycker du? Gå in i Damrummet och diskutera!

Damrummet

Här twittrar amelias redaktion, mer eller mindre...

Fred Forsell http://twitter.com/fred_forsell

Anna Larsson http://twitter.com/AnnaLarsson43

Pia Printz http://twitter.com/piaprintz

Sofie Sarenbrant http://twitter.com/SofieSarenbrant

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!