"En man som heter Ove" är Oscarsnominerad – chans att vinna två statyetter

Svenska "En man som heter Ove" är nominerad i två kategorier för Oscarsgalan 2017, bland annat för "bästa utländska film".

Filmen En man som heter Ove är baserad på succéboken av Fredrik Backman med samma namn och det står nu klart att filmen är nominerad i två kategorier för Oscarsgalan 2017.

Filmen kan kamma hem priset för "bästa smink/mask" (som Eva von Bahr och Love Larson stod för) samt "bästa utländska film". Regissör är Hannes Holm och huvudrollen som Ove spelas av Rolf Lassgård.

Fler svenskar är även nominerade, bland annat filmfotografen Linus Sandgren som är nominerad för sitt foto i filmen La la land. Han är dessutom favorittippad – La la land är nominerad i hela 13 (!) kategorier.

Även svenska låtskrivarna Max Martin och Johan "Shelback" Schuster har nominerats i kategorin "bästa originalsång" för låten Can't Stop the Feeling!, som kommer från den animerade filmen Trolls där Justin Timberlake framför den.

Oscarsgalan går av stapeln 26 februari.

Foto: Johan Bergmark.

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!