Trump kan förlora sin stjärna på Walk of Fame

Kommunfullmäktige har röstat ja till att ta bort Donald Trumps stjärna på Hollywood Walk of Fame. Nu ska handelskammaren säga sitt. Vid ett ja blir Donald Trump den första som får sin stjärna bortplockad.

Under onsdagen röstade kommunfullmäktige i West Hollywood för att plocka bort President Donald Trumps stjärna från Hollywood Walk of Fame. Ett enhälligt ja var utfallet, som nu sätter press på handelskammaren, skriver tidningen Vice.

LÄS MER: 21 gånger Donald Trump bevisat att han är ett riktigt gubbslem

Donald Trump fick sin stjärna på Hollywood Walk of Fame år 2007. Foto: iStock Editorial / Getty Images / This content is

Trump borde inte accepteras

Ett argument för saken var Donald Trumps ”upprörande behandling av kvinnor” och förbudet mot transpersoner inom militären.

Tidningen Vice citerar ur motionen som nu lämnats vidare:

"Att låta Mr. Trump fortsätta ha en stjärna med tanke på hans uppförande mot kvinnor, särskilt i ljuset av #timesup och #metoo, borde inte accepteras i Hollywood och i nöjesindustrin."

LÄS MER: Kriget om kvinnokroppen rasar i Trumps USA

 Om handelskammaren röstar ja blir Donald Trump den första att förlora sin stjärna. Foto: Gage Skidmore

Har vandaliserats flera gånger

Donald Trump fick sin stjärna på Walk of Fame år 2007 efter sin medverkan i "The Apprentice". Sedan dess har den blivit vandaliserad flera gånger. Senast för ett par veckor sedan, som Jonathan Gonzales rapporterade om via Twitter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!