Din guide till de skönaste karaktärerna i Nilecity

I dag är det nypremiär av en gammal tv-klassiker på SVT:s öppna arkiv. Här är karaktärerna vi minns allra bäst från 90-talsserien.

1. Pastorn "Halleluja" Hannes som har sin häääääääärliga ööööööönsketimme.

2. Göteborgaren Veiron "Jaaaaaaaaaaaaa, gomörrön, gömörrrrrron, gömörrrrrööönn" i Ottan som tycker att alla ska jobba på Volvo.

3. Den näst sista mohikanen "Hej, det är lungt jag är van"Stefan som har med sig sin bästa kompis bidén Anneli till radiostudion.

4. Mick Tålbot, aka Bassetsmannen, som är folklivsforskare som brukar dra det gamla ordstävet "Där fick jag vatten på mitt kuvert."

5. Reggaeduon Boomshakalak som testar sina lyssnare med svåra frågor om antalet bultar i Ölandsbron. "Reeeeespekt!"

6. Söderkisen och kåkfararen Sudden "Nääääeee, vadå, deeeee..." som med största inlevelsekommenterar alla möjliga ovanliga sporter, som till exempel VM-kvartsfinal i botanisk thaiboxning.

7. Tjejen "Kolla vilken gullig sten" som i direktsänd radio hävdar att hon att ha varit ihop med Peter Jöback och att han gick ner i spagat. "Remmemba".

8. Greger, mest känd som Kapten Klänning, som aldrig missar en chans att strö komplimager över många män han har omkring sig. 

9. De beskedliga brandmännen "Vuxna män gör saker tillsammans" vars motto är "Killar kan!".

10. Percy "Marketing by not asking any questions first" Nilegård som aldrig erkänner ett nederlag, trots att de bokstavligen staplas på varandra, sekund för sekund.

11. Härligt mysiga Farbror"Neeeeeeeeeeeeeeeeeej"Barbro, som hävdar att det inte finns några genvägar till det perfekta ljudet. "Kram på de!"

Här kan du se de sex första avsnitten av Nilecity på SVT Play.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!