– Det måste bli fler böcker!

amelias krönikör Malin Wollin släpper sin debutroman och så klart är vi nyfikna på hur det känns och om det finns fler böcker i planeringen.

Hej Malin, nu kommer din första bok. Hur är ditt allmäntillstånd såhär dagarna innan release?

– Det är så spännande, jag kan inte klä det i ord! Det så fint att jag har en bok som bara är min – om man bortser från att vem som helst kan köpa och äga den.

Din bok ”Malin från Skaftnäs” knyter an till ”Kristina från Duvemåla”. Men allvarligt; inte var det väl bättre förr?

– Nej herregud, då fanns ju varken internet eller lösgodis.

Du bor i Kalmar och har tre barn som tar väldigt mycket av din tid. Men det känns som du är uppdaterad på allt från kändisar och mode till filmer och inredning. Vad är knepet?

– Det var utan konkurrens det finaste någon någonsin har sagt till mig. Eftersom jag bor i Kalmar så måste jag anstränga mig så mycket mer. Jag slår underifrån och då gäller fake it til' you make it.

 

Blir det fler böcker?

– Det får vi väl verkligen hoppas, jag vill ogärna sluta som ett ”one book wonder”. Jag vill inte bli en galen tant i långa lila kjolar och många katter som kissar inomhus. En tant som går och hämtar sin enda bok varje gång det ringer på dörren och någon vill sälja jultidningar. Jag måste skriva fler böcker!

Du kan läsa Malins krönikor i varje nummer av amelia, och här på amelia.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!