Foto: Karin Alfredsson

Datorspelet som tar fram det kvinnliga hos mannen

När den framgångsrika spelutvecklaren Niklas blir lämnad av sin fru på sin egen 40-årsfest inser han att han måste förändra sitt liv. Tillsammans med sin dotter utvecklar han datorspelet Anima, som tvingar honom att konfrontera sin mansroll.

Efter den kritikerrosade föreställningen Freuds Cigarr sätter nu StockholmsMusikTeater upp ännu en musikal med den konstnärliga ledaren Jonas Nerbe i huvudrollen. 

Läser av hjärnvågor

Han spelar en man som under flera år försummat sin familj och när hans fru plötsligt lämnar honom står han utan både hem och det framgångsrika spelföretag han byggt upp. Helt utblottad bestämmer han sig för att, tillsammans med sin 18-åriga dotter, utveckla spelet Anima – ett datorspel som med hjälp av ett headset läser av spelarens hjärnvågor.

- Det tvingar honom att utveckla sina undanskuffade kvinnliga sidor, berättar Jonas Nerbe. 

Ett relationsdrama för alla åldrar

Musikalen Anima, som är skriven av Jan-Erik Sääf och Odd Runeborg, har premiär på Boulevardteatern den 1 februari. Under hösten ger man sig ut på en landsturné. 

 - Det här är ett relationsdrama som kommer att ge stor igenkänning för alla som antingen är tonåringar, har varit tonåringar eller bor tillsammans med en tonåring, säger Jonas Nerbe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!