Charlotte Perrelli om en comeback i Melodifestivalen: "Man ska aldrig säga aldrig"

Det är dags för andra deltävlingen av Melodifestivalen 2016. Vid första deltävlingen gick Ace Wilder och Robin Bengtsson direkt vidare till final. Precis som den gången är det Gina Dirawi som håller i tyglarna och Melodifestivalveteranen Charlotte Perrelli bjuder på underhållning i pauserna.

De som hängt med i vad som har skrivits om Charlotte Perrelli den senaste tiden vet att hon blev av med sitt programledarjobb i en konflikt med SVT. Men Charlotte påpekar att det känns bra ändå trots turerna kring detta.

Amelia.se har tagit sig ett snack med henne inför andra deltävlingen där Charlotte ska göra två större shownummer som de har jobbat väldigt mycket med.

– Jag är artist och det är där mitt hjärta finns. Så för min del så är det inte så stor skillnad. Enda skillnaden är att vi flyttade fokus från programledare till mer artistiska framträdanden. I och med att jag är artist och det är det jag brinner för så ser jag det snarare som någonting positivt.

Saknar du att stå på Melodifestivalens scen, som tävlande artist?

– Både och. Det är svår fråga. Jag gillar inte alls tävlingsmomentet men älskar att jobba under en längre tid och bygga fram ett nummer som tar fram låten och presenterar den på bästa sätt. Allt från kläder till dansare och tekniska lösningar. Är mer att tänka på än man tror.

På frågan om Charlotte kommer medverka igen i framtiden svarar hon svävande.

– Den ständiga frågan. Jag ska aldrig säga aldrig, för om jag hittar en låt som jag verkligen tror på så varför inte…

Har du någon favorit bland de tävlande artisterna?

– Det där är så svårt och svara på då jag inte har hört alla låtar eller sett bidragen ännu. Jag tror att någon som är lite outsider kan komma att överraska det här året.

Charlotte vill ännu inte avslöja vad hon ska ha på sig utan säger att om man är nyfiken så får man hålla utkik på hennes blogg.

– Det är hemligt! Men jag kommer visa upp kläderna på bloggen under veckan, så de som är nyfikna kan titta.

Vad händer i ditt liv annars just nu?

– Jag håller på med två tv-produktioner och är i full gång att planera upp sommarturné samt en ny singel till våren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!