Foto: ©2010 Speaking Film Productions Ltd. All Rights R

Bromance i The Kings's speech

En film som luktar statyett-regn, med ett rörande porträtt av en brittisk kung. Samuel Mesterton är riktigt snäll mot The King's speech!

Brittisk kunglighet med ett funktionshinder? Räck över statyetterna med en gång. Som näst äldste son förväntas inte Bertie (Colin Firth) ärva den brittiska kronan. Men när hans äldre bror abdikerar är han plötsligt kung.

Andra världskrigets mörka moln hopar sig och folket behöver en lugn och stadig röst. Enda problemet? Bertie, a k a kung George VI, stammar nåt förfärligt. Han söker hjälp hos talpedagog (Geoffrey Rush). Bakom alla kostymer och all brittisk accent finns här en enkel och älsklig ”bromance”. Mer pjäs än film, men Firth gör ett rörande porträtt av en man som vill väl, men vars tunga vägrar samarbeta. Högst tappa hakan-faktor: AnthonyIvanhoeAndrews har blivit lastgammal! 

Biopremiär 4 februari

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!