Bästa film-varning för Flickan

amelias filmrecensent Samuel Mesterton är inte lättimponerad. Men dramat "Flickan" med Tova Magnusson slår ut hans försvar. Läs hans recension och intervju med huvudrollsinnehavaren!

Snacka om att bli träffad med garden nere. Reklamare från Acne bjuder på en av årets stora bioupplevelser – vem hade trott? Tidigt 80-tal och flicka blir lämnad med sin faster när resten av familjen åker till Afrika. Jag såg ”Flickan” och blev förförd av dess skönhet och känslomässiga brutalitet. Den är som det där skarpa barndomsminnet där du vet exakt var tavlan hänger och hur det luktar. Det beror lite på fotograf Hoyte Van Hoytemas fantastiska bilder, men mest på skådisarna. Blanka Engström krossar hjärtan bara med sin blick som den lilla flickan – och Tova Magnusson har aldrig varit bättre än som fastern. Filmen reser till rymden varje gång hon visar sig. Gravera in ”Flickan” i Guldbaggen för bästa film redan nu. 

Biopremiär 4 september

Till Samuel Mestertons intervju med Tova Magnusson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!