Anyuru i pocket

När poeter skriver romaner gör dom det bra. Johannes Anyuru är inget undantag. Hans "Skulle jag dö under andra himlar" har nu kommit i pocket och förtjänar både cred och läsare.

Kultförklarade Johannes Anyuru förtjänar cred för denna sorgsna historia om kärlek och existentiell förvirring. "Skulle jag dö under andra himlar" är lättläst eftersom avsnitten är korta och enkla, den är vacker och mycket romantisk. 

Det är natten före nyårsafton och över Hisingen faller ett regn av  brinnande pappersflygplan. Francis ser dem lösas upp till eldflagor och  blåsa bort över höghusen. Han är hemma nu. 

Anyuru slog igenom med debuten "Det är bara gudarna som är nya", 2003. Hans senaste bok, diktsamlingen "Städerna inuti Hall",  nominerades 2009 till Augustpriset och möttes av hyllningar från en  enig kritikerkår. Med sin debutroman visar han ännu en gång varför han  är en av våra mest uppmärksammade yngre författare. Nu finns den att köpa i pocket, perfekt att bära med sig i sommar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!