Foto: Foto: TV3/Johnny Wohlin

Äntligen dags för "Ensam mamma (och pappa) söker"!

Ikväll börjar äntligen dokusåpan "Ensam mamma söker" på Tv3. Och i år med en pappa också. På tiden om du frågar oss. Vi bad Ensam mamma söker-veteranerna Johanna Toftby och Helena Puhakka svara på några frågor om livet efter Ensam mamma söker, och vad de kan ge för råd till säsongens deltagare.

Johanna Toftby

Frisör och mångsysslare, Skövde

Foto: Foto: Karin Törnblom/TV3

 

Så här i efterhand, vad var det bästa med att vara med i Ensam mamma söker?

Det bästa var att programmet är Sveriges största kontaktannons! Det går ju inte sticka under stolen med.

Sen  var det en enormt häftig upplevelse som både jag och barnen bär med oss  hela livet. En stor produktion samt allt runt omkring... Man fattar  inte förrän man är där.

Och det värsta (om det finns något dåligt)?

Det sämsta är svårt att svara på, men all  pressuppatåndelse.. går inte att sätta sig in i överhuvudtaget. Så här i  efterhand fattar jag ju att "vi nykomlingar" var ett hett byte för  press och media. Nu tänker jag en extra gång före en intervju eller  artikel och är mer mån om privatliv mm i media. Men i början.. det är  svårt ..kanalen vill förstås ha mycket press, även vi vill ju självklart  ha mycket tittare och då är pressen viktig. Men idag har jag lärt mig  mer och tänker alltid en extra gång.

Har du några råd att ge till årets ensamma mammor (och pappa)?

Det jag lärt mig är att pressen är  inga odjur, de är vanliga människor som gör sitt jobb. Men man kan  egentligen aldrig vinna över media eller tro att de skriver det du säger. Tänker efter före är nog det bästa. När de ringer kan man faktiskt be om att få ringa upp  efter en stund. Man kanske behöver fundera. Ha kontakt med pressavdelningen på kanalen, de är duktiga och kan det här. Njut   av måndagarna när programmet sänds! Det är så galen känsla att sitta   där varje gång.. Minnas den härliga sommaren som kanske lett till   förälskelse och kärlek!

Och börja blogga! Det är det bästa jag har gjort, jag är oerhört tacksam att få blogga här på amelia där jag känner mig helt hemma! 

Då   får man också möjlighet att säga sin egen åsikt om det är till exempel något  som  står i nån tidning. Men framför allt alla läsare. Jag blir varm  i  hela hjärtat varje gång läsarna skrivereller kanske kommer fram på   stan! Att vara en inspirationskälla och ha så mycket fina läsare är   otroligt häftigt.

I år ska även en ensam pappa vara med, är det en bra utveckling tycker du?

Att  de har med en pappa i programmet är ju en naturlig utveckling, efter  några succésäsonger måste det ju ske något nytt vilket jag tror kommer  bli kanon med en pappa med i gänget! 

Umgås du med någon av övriga deltagare idag?

Jag umgås inte direkt med någon utav de  andra tjejerna men har haft en del kontakt med både Anette och Nina som  var med samtidigt. De andra träffar jag ibland på något event och på  Facebook förstås!

Kommer du sitta bänkad framför tv:n ikväll?

Ja! Det är ett underbart program- svensk sommar, barn och kärlek slår det mesta. Jag önskar de nya mammorna och pappan stort lycka till med allt och hoppas de njuter av allt roligt de får vara med om!

Helena Puhakka

Mångsysslare, Karlskoga

Så här i efterhand, vad var det bästa med att vara med i Ensam mamma söker?

Det bästa med att varit med i "Ensam mamma" är ju all  erfarenhet jag fått, man har lärt sig mycket om hur media funkar och att  vara i rampljuset inte är bara röda mattan och champagne. Sedan har jag  träffat massa roliga människor tack vare programmet. Jag har även fått  möjligheten att jobba som inspelningsledare för en musikvideo för Neo  och för Poplifemagazine.

Och det värsta (om det finns något dåligt)?

Det  jobbigaste är ju att alla "känner" mig, plus alla rykten som florerar i  min lilla hemstad Karlskoga. Men det kan jag bjuda på faktiskt.

Har du några råd att ge till årets ensamma mammor (och pappa)?

Mitt råd till denna trio är att alltid vara er själva,  inte spela något spel. Om man står med båda fötterna på jorden, så  kommer man långt i livet.

I år ska även en ensam pappa vara med, är det en bra utveckling tycker du?

Jag tycker att det är en rolig grej faktiskt. Det är ju  faktiskt inte bara ensamstående mammor som söker kärleken. Så jag tycker  att det ska bli roligt att följa honom. Jag kan tänka mig dock att det  blir mer drama när det är massa tjejer som skakonkurrera om kärleken  till en man.

Umgås du med någon av övriga deltagare idag?

Ulrika & Madde från min säsong har träffats några gånger, även Johanna som  bloggar för er. Linda & Emma från förra årets EMS har jag träffat  och dom är otroligt söta tjejer, men den tjejen som jag kommit närmast  är Petra. Vi har verkligen funnit varandra och jag är otroligt glad att  jag funnit en vän för livet i henne. KANONTJEJ

Kommer du att sitta bänkad framför tv:n vid varje avsnitt?

Det  är en självklarhet att jag kommer sitta där och hålla tummen för att  dom tre nya EMS-deltagarna hittar sin drömprins/prinsessa. Superskoj  verkligen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!