Foto: Foto: Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4

Annika Sjöö vann Let's Dance!

Annika Sjöö, Amelias nya hälsobloggare, vann Let’s Dance-finalen tillsammans med Magnus Samuelsson. Läs intervjun med henne som Amelia.se gjorde före finalen.

– Hjälp, ska jag dansa med ett berg, var min första tanke, säger Annika Sjöö, 28 år, om första mötet med sin danspartner kampsportaren Magnus Samuelsson.

 Ikväll gäller det, hon och Magnus har tagit sig ända till final. Något som Annika börjar få rutin på.

 – Nu hoppas jag såklart att jag ska vinna den här gången. Magnus har gjort fantastiska framsteg, och han är så lugn och tålmodig. 

 Första gången var det Tobbe Trollkarl, därefter Tony Rickardsson. Båda duktiga på sitt sätt.

 – Tobbe hade rytmen i höfterna och var bra på latinodanserna, medan Tony var lite stelare och därför bäst på standarddanserna där hållningen är viktig.

 Annika Sjöö har dansat sedan 9-årsåldern. I början tog även fotboll hennes uppmärksamhet, men dansen tog snart första platsen i hennes liv. Utöver det har hon utbildat sig till gyminstruktör, idrotts- och fransklärare. 

 – Nu har Let’s Dance tagit all tid, men jag är även med i Nike teamet och åker runt på deras konvents, och just nu är jag är också reporter i Bingolotto. 

 Med andra ord blir det inga problem att fylla tiden efter finalen ikväll. 

 Om hon någon gång får en lugn stund över blir det massage eller läsning. För precis lika intresserad som hon är av träning är hon av inre hälsa. Boken The Secret om tankens kraft är något hon fastnat för. 

 – Jag tänker mycket på hur våra tankar formar oss, att lyckliga tankar föder lycka. Allt hänger ihop, precis som att vi påverkas av det vi stoppar i oss. Jag äter väldigt mycket, men bra mat. Långsamma kolhydrater och bra fetter – till exempel älskar jag nötter.

 Nu har Annika levt en del småstadsliv när hon har tränat tillsammans med Magnus hemma hos hans familj i Östergötland. Men annars bor hon i Göteborg, med sin pojkvän. Då går hon gärna ut på salsa-klubb.

 – Det är min personliga favorit-dans, det är så socialt. På somrarna kan man gå till Liseberg varje söndag på salsaklubb. Här i Stockholm är det väl La Isla som gäller. 

 Men i Let’s Dance är det slow foxen hon gillar bäst, trots att det var i buggen hon och Magnus fick full pott av den kräsna juryn. 

 – Det var en riktig höjdpunkt, sedan var tangon en stor överraskning också. Magnus hade jättesvårt för den och det kändes helt omöjligt – ända fram till direktsändningen, då gick det hur bra som helst! Jag bara tänkte; ”vad är det som händer?” 

 Nu laddar Annika för fullt inför finalen och när den är över åker hon på en välbehövlig semester. Men först hinner hon skriva några inlägg i sin nya hälsoblogg på amelia.se. 

 – Ja, hoppas verkligen att första bilden i bloggen blir på en glassko**! säger Annika och skrattar.

**Vinnarna i Let’s Dance-finalen får en glassko som trofé.

Foto: Foto: Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4

Annika Sjöö och Magnus Samuelsson tog hem finalen i Let's Dance.

Se även:

Annika och Magnus succé-tango!!

Se Annika Sjöö och Tobias Karlsson dansa på Nike Convention

Var det rättvist att Annika och Magnus vann? Diskutera i damrummet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!