Andreas Lundstedt hoppas på en finalplats i Melodifestivalen

Alcazarorginalet och musikalstjärnan Andreas Lundstedt kan inte beskrivas på annat sätt än som en riktig schlagerveteran. För åttonde gången ställer han sig på lördag på Melodifestivalens scen. Den här gången för att tävla med låten ”Aldrig, aldrig”.

De som följer Andreas blogg vet att han just nu ligger i hårdträning inför sin medverkan i Göteborg. Det blir många timmar i träningslokalen.

- Men jag är ingen He-Man. Det handlar bara om jag vill bygga upp ett bra flås. Om man är stark fysisk blir man också stark mentalt, säger han till amelia.se.

Gillar att stå på egna ben

Egentligen vill han inte bli kallad veteran. 

- Jag hatar när folk säger så. Jag ser mig inte som en veteran. Dessutom ställer jag ju upp med en ny låt och med ett nytt uttryck.

Om vi slutar att kalla honom veteran så kan vi i alla fall konstatera att han har lång erfarenhet av schlagerbranschen. Första gången han stod på Melodifestivalens scen var 1996 då han ställde upp med hiten ”Driver dagg faller regn”. Sedan dess har han deltagit två gånger till som soloarist. Och fyra gånger med popgruppen Alcazar.

- Jag har inga problem att ställa upp som soloartist. Det känns bara spännande att få stå på scen själv. Sedan får vi väl hoppas att publiken inte börjar skrika ”Alcazar, Alcazar” när jag är klar, säger han och 

skrattar.

Gillar inte omröstningen

Efter att ha varit med så många gånger vet han vad som förväntas av honom under schlagerveckan. Han är van att möte media och att vara påpassad. Vad han däremot aldrig kommer att vänja sig vid är själva röstningsförfarandet.

- Det är så jäkla jobbigt. Och det blir nästan bara värre för varje gång jag är med, säger Andreas som egentligen skulle önska att man bara kunde ställa upp med sin låt tan att åka ut eller att någon måste vinna. 

 Vilka är dina främsta konkurrenter i årets startfält?

- Oj, vad svårt. Det beror så mycket på låtarna. Och i år är det ju ett väldigt brett startfält med allt från Sean Banan och hårdrock till Sonja Aldén. Man vet aldrig vilka som kommer att skrälla!

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg under schlageräventyret?

- ALLT! Jag kommer att lägga upp allt som händer bakom kulisserna. Jag lovar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!