Foto: © 2008 Big Beach LLC. All rights reserved...

Amy Adams i Sunshine Cleaning

Hurra för alla tjejer, utbrister vår recensent Samuel Mesterton. Relationsdramat Sunshine Cleaning är skrivet av kvinnor, spelat av kvinnor, för kvinnor.

Amy Adams och Emily Blunt i samma film? Alan Arkin? Det räcker ju att se rollistan för att vilja brista ut i sång. Singelmamman Rose (Amy) har sin storhetstid bakom sig, som cheerleader i plugget. För att få ny fart i livet startar hon städfirma – och tar sin slackersyster Norah (Emily) till hjälp. Deras uppgift är att svabba rent efter nyss avlidna. Unikt, smart, intimt, lite mörkt och väldigt medryckande. Jag älskade den här filmen, som inte bara för samman två av de bästa unga aktriserna som finns – den är också skriven och regisserad av tjejer. Nästa gång nån frågar varför fler kvinnor behövs bakom kameran i Hollywood, visa dem denna. Hurra för Amy Adams! Hurra för Emily Blunt! Hurra för ”Sunshine Cleaning”!

Premiär 9 april

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!