Stranger things säsong 2 – här är allt du behöver veta inför premiären!

Stranger things som vi föll pladask för. Spänningen, karaktärerna och den nostalgiska och pricksäkra 80-talskänslan lämnade ingen oberörd. Lagom till Halloween släpps äntligen säsong 2!

Föll du också hårt för Stranger things när den kom förra året. Well, du är inte den enda. Under de 16 första dagarna som serien fanns tillgänglig på Netflix sågs den av inte mindre än 8,2 miljoner (!) människor.

Den 27 oktober är det dags för säsong 2, och som vi längtar!

Stranger things säsong 2 kommer utspela sig under hösten 1984. Eftersom första säsongen slutade vid julen 1983 tar alltså nästa säsong vid nästan ett år senare. Vi kommer återigen få följa huvudaraktärerna: Eleven, Dustin, Mike, Lucas, Will, mamma Joyce och chief Hopper. Det ryktas även om att Barb kommer dyka upp i säsong 2...

LÄS OCKSÅ: 20 fakta om Stranger things du inte kände till

I filmen nedan kan du se 8 roliga fakta!

Trailern till Stranger things säsong två kan du se längst ner i artikeln.

Det här vet vi om Stranger things säsong 2

1. Stranger things säsong 2 kommer att bli ännu mörkare

Foto: Courtesy Netflix

Bröderna Duffer vet redan hur andra säsongen skulle bli jämfört med första. Svaret är: mörkare och mer skruvad, enligt IGN.com.

– Jag tror vi känner att vi har tillåtelse att bli lite konstigare i den här säsongen, så det har varit väldigt kul. Vi kommer ha lite mer visuella effekter att leka med. Vi är riktigt exalterade över det. 1984 (första säsongen utspelar sig 1983, reds anm) var ett helt j*vla fantastiskt år, speciellt filmerna som kom ut sommaren 1984 – det var helt enkelt ett toppenår för populärkultur, säger Matt Duffer.

Och så här säger brorsan Ross om saken:

– Jag tror att vi så gott det går tänker på den som en uppföljare. Vi kommer kalla den Stranger things 2. Spänningen var viktig för säsong 1 – Will Byers försvinner och allt handlar om att få hem honom igen. Och det löser sig, uppenbarligen. Det finns fortfarande frågor, men idén med säsong 2 är att följa karaktärerna på ett nytt, spännande uppdrag och se om det löser sig i slutet. Så det kommer att bli som en egen komplett film, väldigt mycket på samma sätt som i säsong 1.

2. Det finns frågor som ännu inte besvarats i första säsongen

Foto: Courtesy of Netflix

Till exempel är inte Dr Brenner, Elevens "pappa" ute ur handlingen. Enligt skaparna dog han inte "offscreen" i sista avsnittet när monstret hoppade på honom för där klippte man nämligen. Så vi vet faktiskt inte hur det gick, men bröderna Duffer anser att han förtjänar mer än så:

– Jag skulle säga att om vi skulle döda Dr Brenner... Om jag var en av seriens tittare och det där var hans död, då skulle jag vara väldigt missnöjd. Han förtjänar mycket mer än det som avslut. Så ja, det finns en chans att få se honom igen, säger Matt Duffer till IGN.com.

3. Bröderna Duffer vill låta oss följa Stranger things-storyn till slutet

Matt och Ross Duffer ser inte framför sig att deras succéserie kommer ut i sex–sju säsonger. Däremot har de fortfarande en historia de vill berätta och ett slut som de vill ta med oss tittare till.

– Jag antar att frågan bara är hur lång tid vi behöver för att komma dit. Vid en viss punkt kommer nog handlingen att bli overklig. Vi vill vara riktigt trovärdiga när det kommer till hur karaktärerna reagerar på saker. Och det känns som att de skulle lämna Hawkins – de skulle vara tvungna att lämna Hawkins, och då faller till slut handlingen. Så vi har ett slut som vi vill komma till på ett trovärdigt sätt och vi behöver bara komma på hur många avsnitt och säsonger vi behöver för att berätta den handlingen, säger Matt Duffer.

4. Barb ska få upprättelse i säsong 2

Foto: Curtis Baker/Netflix

Seriens skapare fick frågan om Barb kommer att synas i en andra säsong och Matt svarade så här:

– Barb kommer inte att bli bortglömd. Vi ska se till att hon får rättvisa. Folk har blivit väldigt frustrerade, förståeligt nog, för att det verkar som att staden inte riktigt bryr sig om Barb. Det gör den, men vi har inte lagt tid på det i bild. Det är inte som att hennes föräldrar bara "Åh, Barb försvann. Hon dog!". Säsong 1 sträcker sig faktiskt bara över sex eller sju dagar – det är en väldigt kort tid. Så en del av det vi vill göra i en hypotetisk säsong 2 är att utforska konsekvenserna av allt som hände. Det var så rörigt att det är omöjligt att helt följa upp allt så en del av det bubblar upp till ytan i säsong 2, säger Matt Duffer till IGN.com.

5. Dustin kanske äntligen får sin chokladpudding

Alltså, man tyckte ju faktiskt synd om Dustin som aldrig fick hugga in på efterrättsgömman när Dr Brenner och gänget hittade pojkarna i skolan (chokladpuddingen fick stå åt sidan för första säsongens upplösning). Men han kanske får en ny chans.

– Nu när han vet att det finns pudding kommer han att få det när han vill. Det är min gissning. Varje dag kommer han äta chokladpudding till lunch. Det var roligt när vi filmade för Gaten (Matarazzo, som spelar Dustin, reds anm) är väldigt mycket som Dustin. Han älskar snacks, han älskar godis, så han blev väldigt exalterad över all pudding. Men sedan blev han äcklad när han öppnade burkarna och insåg att det inte var pudding i, för de gör faktiskt inte burkpudding längre, det var någon slags mosigt kött, som kattmat.

Foto: Netflix

Se trailern Stranger things säsong 2 här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!