Foto: © 2008 Disney Enterprises, Inc. All rights reserv

Alice i Underlandet - en välbekant saga

amelias filmrecensent Samuel Mesterton tycker att det är svårt att leva sig in i sagan om Alice i Underlandet och är inte mäkta imponerad av storfilmen.

Förvänta dig inga nya underverk i Tim Burtons version. Vi har sett allt förr. Alice är nitton år när hon ännu en gång ramlar ner i kaninhålet och hamnar i ett tredimensionellt inferno av dataanimationer. Ändå är det svårt att leva sig in i sagan: varför är Johnny Depp utklädd till clown, liksom? Hans förklädnad blir mer och mer utarbetad för varje film, som om Burton gör allt för att dölja att han använder samma skådisar varje gång. Och Mia Wasikowska är för färglös som Alice; det ser ut som om hon valts ut för att delta i en L’Oréal-reklam. Burton, Depp och Helena Bonham Carter är som ett rockband med sina bästa dagar bakom sig, men som fortsätter hamra fram samma gamla låtar för fansen.

Biopremiär: 3 mars

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!